Poput većine viralnih trendova, air cut ima svoje korijene u Koreji. Tehnika uključuje rezanje slojeva vrlo blizu jedan drugome, koncentrirajući ih oko lica za učinak uokvirivanja, te na čelu, kako bi se stvorile zaigrane i prozračne šiške

Ideja je da kada prstima razbarušite kosu ili prođete četkom po dužini, slojevi izgledaju mekano i prozračno – otuda i naziv. “Air cut frizura brzo postaje novi trend na TikToku”, potvrđuje Stephen Buller, frizer i suosnivač Buller + Rice na svom profilu. “Ovaj prozračni stil je lagan i lepršav, a sve je u stvaranju pokreta.” Mekana, prozračna tekstura moguća je zahvaljujući besprijekornom slojevanju kroz kosu za volumen i punoću, dodaje Buller. “Ova tehnika stvara prekrasan oblik koji se može personalizirati na gotovo svakoj teksturi kose. To je zapravo veliki odmak od aktualnih i popularnih strožih stilova.”

@arinekim wolf cut! #haircut #arinekim #korean #kstyle #beauty #02 ♬ shinunogoewa speedup – qzrnt

Koje su prednosti air cut frizure?

TikTokerice poput @jujujucloe, @lookwhoshira, @cynthiadhimdis i @arinekim nedavno su postale viralni zbog dijeljenja svojih frizura “air cut” stila. Ne samo da su rezultati prekrasni, već slojevi dodaju ozbiljan volumen kosi s tankim vlasima. Ovisno o tome kako je ošišana, ovaj stil može učiniti i suprotno ako vam je kosa jako gusta i opterećuje vas.

S ovim rezom lakše je postići volumen feniranjem; kao rezultat toga, tanašna kosa izgleda deblja. “Alternativno, ako imate gustu kosu,” dodaje Buller, “ova frizura može smanjiti svu tu težinu uvođenjem slojevitog sloja. Omogućuje vašoj kosi da postane laganija i omogućuje više kretanja. To je zato što slojevi smanjuju težinu na određenim područjima.”

Međutim, ako vam je kosa vrlo, vrlo tanka, Buller predlaže da budete oprezni. “Slojevito slaganje može biti od pomoći, ali mora biti prilagođeno kosi klijenta i koncentrirano na određena područja.”