Moramo priznati da nam se jako sviđa što, kad je riječ o modi, održivi način razmišljanja zauzima sve veće mjesto među novinskim stupcima te utječe na način na koji kupujemo odjeću. U svojoj srži, održiva moda teži stvaranju odjevnih predmeta, dodataka i obuće na načine koji su ekološki odgovorni i društveno osviješteni, međutim – to nije jedini pristup.

Naime, svi smo barem jednom (a i puno više puta) kupili određeni odjevni predmet samo za jednu prigodu. Od tada, taj komad stoji u ormaru čekajući ”bolje sutra” koje nikako da dođe i realnost je takva da će u jednom trenutku završiti na otpadu. Zvuči grubo, ali kupovina odjevnih predmeta samo za jednu prigodu više doista nema previše smisla, pogotovo jer postoje odlične online platforme na kojima možete unajmiti predivne svečane komade.

U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih domaćih adresa za najam haljina, ali i ostalih svečanih modnih komada. Stoga, imate li u skoroj budućnosti u planu odlazak na vjenčanje ili bilo kakvu sličnu prigodu, ovo je popis koji bi vas mogao zanimati.

Noema

Noema je modna platforma na kojoj možete unajmiti svečane haljine i odijela, a cijeli proces zasad se odvija preko Instagrama ili direktno u showroomu koji se nalazi na zagrebačkoj adresi Zavrtnica 36. Činjenica da odjeću možete doći osobno isprobati dodatno nas je razveselila jer je to zbilja sjajna opcija koja olakšava cijeli postupak. Haljine ili odijela su kemijski očišćena, ispeglana i spremna za nošenje, a na vama je da odaberete koje vam se najviše sviđa. Što se tiče brendova i veličina, izbor je šarolik te ćete sigurno s lakoćom pronaći nešto što najbolje pristaje vašem stilu.

@noema.hr

Rent4Style

Domaća influencerica Matea Miljan prije par godina pokrenula je Rent4Style platformu za najam odjeće koja je najprije bila bazirana samo na haljine, no ponuda je sada proširena. Narudžbe idu preko službene stranice gdje birate model, veličinu i datum za koji vam haljina treba, a ista stiže na vašu kućnu adresu. Nakon nošenja, haljinu vraćate istim putem i to je to. Također, haljine dolaze čiste i ispeglane, no kod Matee nije moguće isprobavanje uživo.

@rent4style

OrMar

Radi se o shopping platformi s riječkom adresom koja se nalazi na adresi Primorska 1b, a čija ponuda uključuje i muške komade te stylish odabire za one najmlađe. U OrMaru svatko može nešto pronaći za sebe jer asortiman pokriva apsolutno sve veličine, od najmanjih pa sve do najvećih. Sviđa nam se to što je moguće i uživo doći isprobati komade, no potrebna je prethodna najava, a to možete učiniti putem službenog Instagram ili Facebook profila.

Foto: Instagram / @rent4style