Adele komentira reakcije na njezin izgled u intervjuu s Oprah i daje zanimljiv odgovor koji nas tjera da se zamislimo i zapitamo – dokad ćemo se baviti tuđim tijelima?

“Moje tijelo je objektivizirano tijekom cijele moje karijere”, rekla je Adele u jednom od iskrenijih intervjua s Oprah Winfrey.

Razgovor između Adele i Oprah emitiran je u sklopu dvosatnog specijala tijekom vikenda, a program je uključivao i koncert unaprijed snimljen u zvjezdarnici Griffith u Los Angelesu. Sveukupno, prava poslastica i događaj koji se danas komentira do u detalj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

I dok mnogi zamjeraju poznatoj voditeljici da je bila preinvazivna s osobnim pitanjima, tema koju je sama Adele savršeno “poklopila” u ovom podugačkom intervjuu po stoti put potvrđuje argument da body positivity uključuje i to da nitko nije manje vrijedan u kojem god da tijelu jest – u kojem god trenutku. Sve drugo, čak i ako se ne uklapate u određene standarde koje industrije ljepote često nameću, ako omalovažate osobe koje vježbaju, ili ne vježbaju, jedu više ili manje – niste tjelesno pozitivne osobe. Da, toliko je jednostavno!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Naime, nakon što je smršavjela nekoliko desetaka kilograma (naravno, zna se u gram, no to stvarno nije važno), Adele je bila napadnuta da je prestala biti simbol uspjeha stvarnih žena i da je podlegla kulturi dijete i izgladnjivanja. Iako je dugo odbijala komentirati takve navode, sada je konačno rekla ono što mnogi mislimo: “Nije moj posao validirati to kako se drugi osjećaju kad je riječ o njihovim tijelima. Nije moj posao potvrditi percepciju javnosti o mone tijelu. No nisam šokirana reakcijama ljudi jer je moje tijelo bilo objektivizirano tijekom cijele moje karijere.”

Pjevačica je objasnila kako je počela više vježbati jer joj je to pomoglo u savladavanju tjeskobe, no onda se zaljubila u osjećaj koji joj je dalo vježbanje. A onda su uslijedile ogromne reakcije. “Prvo sam bila prevelika, sad sam najednom presitna, zgodna sam, pa nisam”, rekla je Adele tijekom ekskluzivnog intervjua za lansiranje svog novog albuma 30.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Pjevačica, koja je sebe opisala kao sportašicu i vještu boksačicu, rekla je da bi njezina težina mogla varirati u budućnosti i da ne brine o debljanju. I naglasila je: “Bila sam tjelesno pozitivna onda, i sada sam. Loš je osjećaj što se netko osjeća užasno zbog sebe, ali nije moj posao to promijeniti. Pokušavam srediti vlastiti život, to nema veze s drugima.”

I dok je šarolika reprezentacija osoba u glazbenoj ili filmskoj industriji odlična stvar, umanjivanje nečijeg rada zbog njihovog izgleda ili promjena koje primijetite (kao na primjer, kod Selene Gomez koja je bila primorana priznati da je bila na kemoterapiji) sve je samo ne pozitivno. Prije nego se krene nekoga vrednovati na temelju izgleda, zapitajte se zašto to uopće radite. Kako poznata pjevačica kaže, ona pokušava srediti svoj život. Možda je i ovo alarm koji odzvanja da vi napravite isto.

flash!

Također, Adele nas je jučer počastila izvedbom nove pjesme! Poslušajte u nastavku.

Foto: Gareth Cattermole/Getty Images Entertainment via Getty Images