Fanovi su čekali četrdeset godina kako bi kultna skupina ABBA objavila novi studijski album, što je zatim ovjekovječeno i osvajanjem vrha britanske top liste albuma.

Kultna švedska skupina početkom rujna je najavila svoj povratak i potvrdila kako do kraja godine stiže i njihov novi studijski materijal. Upravo su 5. studenog objavili album “Voyage”, koji je s ukupno 204.000 prodanih primjeraka u prvih tjedana dana osvojio vrh UK Official Albums Charta. Ovime su pop ikone oborile i četverogodišnji rekord najprodavanijeg albuma u Velikoj Britaniji, koji je donedavno imao Ed Sheeran s albumom “Divide”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA (@abba)

Još od razlaza 1982. godine, Agnetha, Bjorn, Benny i Anni-Frid nisu objavili niti jednu novu pjesmu, stoga ova objava albuma označava njihov veliki povratak na glazbenu scenu, a uspjeh u zauzimanju prve pozicije navedenog charta potvrđuje koliko su nedostajali fanovima.

Svojom glazbom skupina ABBA je imala snažan utjecaj na glazbu i glazbenu industriju općenito, a njihovi hit singlovi poput “Dancing Queen” ili “Mamma Mia” i danas su nezaobilazni naslovi na popisu pjesama brojnih pop, ljubavnih ili party playlisti.

Povodom njihovog povratka, donosimo vam Spotify playlistu s kojom možete upotpuniti svoje vrijeme i prisjetiti se pjesama kojima je skupina ABBA osvojila čitav svijet.

Fotografija: Steve Wood/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images