Bivši predsjednik Barack Obama pretvorio je već u tradiciju objavu svoje summer playliste. Na povećem popisu nalaze se Kendrick Lamar, Rosalia, Jack White… I moramo priznati da baš guštamo na nju!

Predsjednik Barack Obama izbacio je svoj popis od 44 pjesme ljeta na društvenim mrežama. Kao i obično, to je eklektična mješavina pop, r&b i hip hop pjesama. Popisom dominiraju old school pjesme poput Princea i “Let’s Go Crazy”, “Dancing In The Dark” Brucea Springsteena, “Blue and Green” Milesa Davisa i mnoge druge.

To i ne čudi jer odabire pjesme s kojimaje odrastao i koje je slušao za vrijeme svojih najdražih ljetnih dogodovština. “Svake godine s uzbuđenjem dijelim svoju summer playlistu jer iz vaših odgovora saznam o toliko novih izvođača — to je primjer kako nas glazba doista može sve okupiti. Evo što sam slušao ovo ljeto. Koje biste pjesme dodali?”

Obamini izbori za ljeto i kraj godine posljednjih su godina uključivali Mitskog, Mdoua Moctara, Phoebe Bridgers, Bad Bunnyja, Wye Oaka, Arooja Aftaba i druge. Nakon pokretanja podcasta s Bruceom Springsteenom početkom prošle godine, Obama je zajedno s pjevačem i tekstopiscem objavio i knjigu iz njihovih razgovora.

Također je naveo neke nove hitove, poput Beyonceine “Break My Soul,” “Vibe Out” Temsa i “Ojitos Lindos” Bad Bunnyja i Bomba Esterea, “Cherries” od Hope Tala i neke druge hitove na popisu.

Izbori predsjednika Obame razlikuju se po žanru, a očito je da ima ukusa i stila, i da je pobornik trendova. Ljubitelji glazbe svakako bi trebali poslušati ovu playlistu, i to popodne uz jedan odličan koktel ili rose!

 

 

Foto: Joe Raedle/Getty Images