Trick or Treat doba je pred nama, a to znači samo jedno – idealan je trenutak za opremiti se fora detaljima i za najstrašniji dan u godini oduševiti odličnim lookom. Šalu na stranu, Halloween je idealna prilika za sve one koji se vole kostimirati i na taj način izraziti svoju kreativnosti, a iako u Hrvatskoj i dalje ne postoji velik broj prodajnih mjesta za kupnju niti najam kostima, ipak se može pronaći nekoliko opcija!

Primjerice, vjerovali ili ne, Zara je prije nekoliko dana predstavila specijaliziranu kolekciju upravo za Noć vještica, koja obiluje zanimljivim komadima. Iako nije riječ o konkretnim kostimima, radi se o atraktivnim haljinama, korzetima, hlačama… koje možete nositi i u ostalim prilikama, a koji odišu provokativnijom, edgy estetikom. Naglašena ramena, voluminozni detalji, nadrealistični modni dodaci samo su dio ponude koja nam se baš jako sviđa i koja u nama odmah budi želju za kreiranjem zanimljivih DIY kostima.

Zara korzet (39,95 eura)
Zara maska za lice (25,95 eura)
Zara haljina (69,95 eura)
Zara naušnice (17,95 eura)

Kad smo kod DIY kostima, možda je to i najljepši dio pripreme za Noć vještica. Naime, uz postojeće modne komade koje imate te manju kupnju novih detalja, možete napraviti fora kostime, a da biste dobili dodatnu inspiraciju, izdvojili smo nekoliko prijedloga s društvenih mreža koji su nam odmah zapeli za oko.

@lacetann hope this helps the last-minute girlies!🫶#costumeideas #halloweencostume #lastminutecostume #halloween2022 #diycostumes #outfitideas ♬ Monster Mash – Bobby “Boris” Pickett & The Crypt-Kickers

@sugaredstilettos $12 halloween costume, that’s perfect for a last minute idea 🕸️🕷️💀👻#lastminutehalloweencostumes #lastminutecostume #cheapcostumes #diycostumes #mummycostumes #halloweencostume ♬ MONSTER MASH x PONY by ALTÉGO – ALTÉGO

@abbieedxo Diy Clown Costume 🤡 #diycostumes #pennywise #fyp #foryoupage #trending ♬ Believer – Imagine Dragons

Isto tako, što se tiče šminke, ovog puta vrijedi pravilo “više je više”. Hladni tonovi, kontrast te naglašene oči i usne odličan su odabir za sve one koji žele postići klasičan Halloween look. Međutim, za one odvažnije, postoje sjajne ideje iscrtavanja motiva na licu, pa kako bismo vam i tu pomogli prilikom ideja, izdvajamo nekoliko inspirativnih prijedloga. Od kupnje nove šminke za Halloween zapravo vam možda samo trebaju efektne umjetne trepavice ili šljokice, a sve to možete nabaviti u gotovo svakoj drogeriji iako mi glasamo za popularan dućan – Party Pops.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zlamara 🔪 (@zlamara.makeup)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Embla Gabríela Wigum (@emblawigum)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup (@makeup)

U Party Popsu nema što nema, a trenutačno je otvorena posebna rubrika Halloween, u kojoj ćete pronaći doslovno sve – od već gotovih kostima pa sve do detalja za izradu i svih ostalih sitnih dodataka koji čine razliku. Primjerice, u sekciji sa šminkom možete se poigrati specijalnim efektima krvi, umjetnim očnjacima, lećama u boji, bojama za tijelo itd. Osim šminke i kostima, naš favorit su i perike, a ujedno i sjajna prilika za promijeniti boju kose. Odaberite nešto što je popuno suprotno kosi koju inače imate i uživajte u dinamičnoj promjeni na jednu noć.

Odlične kostime i sve ostale dodatke za Halloween pronaći ćete i na webshopu Funidelia, koji je toliko dobro opremljen da ima čak i kategorizaciju kostima. Isto tako, u ponudi se nalaze i detalji za dekoraciju prostora, što je izvrsna stvar odlučite li se na organiziranje kućnog Halloween tuluma.

Foto: Instagram/@aclotheshorse, Zara, TikTok