Warner Bros. službeno je potvrdio jedan od najočekivanijih filmskih projekata vezanih uz svijet J.R.R. Tolkiena – “Lov na Golluma”

Film, čija se premijera očekuje 2026. godine, označit će povratak legendarnog Andyja Serkisa u njegovu kultnu ulogu Golluma, stvorenja čija opsesija Jedinim Prstenom postaje srž priče. Serkis ne samo da će ponoviti svoju ulogu već će ujedno i režirati film.

Iako detalji o radnji filma još uvijek nisu poznati, jedno je sigurno – Peter Jackson, zajedno s Fran Walsh i Philippom Boyens, vraća se kao producent. Trojac koji je stajao iza “Gospodara prstenova” ponovno će surađivati, što budi nade u još jednu epsku avanturu smještenu u Međuzemlju.

Foto: Profimedia.hr

“Lov na Golluma” jedan je od prvih projekata u nizu novih filmova koje Warner Bros. planira snimiti u ovom fantastičnom svemiru. Ovi filmovi neće biti striktno vezani uz radnju Tolkienovih romana, već će istraživati neispričane priče i neotkrivene aspekte iz originalnih trilogija “Gospodar prstenova” i “Hobbit”. Michael De Luca i Pamela Abdy iz Warner Brosa potvrdili su da je plan dublje istražiti Tolkienov svijet, koji, unatoč bogatom sadržaju dviju trilogija, još uvijek skriva mnoge priče.

Dok s nestrpljenjem čekamo više detalja o “Lovu na Golluma”, ljubitelji Tolkienovog svijeta mogu se radovati i animiranom prequelu “Rat Rohirrima”, koji stiže krajem ove godine.