Moramo priznati kako nas niže temperature i primjenjivo vrijeme potiču da se ušuškamo u dekicu i vikende provodimo u toplini doma, a u tom slučaju, potreban nam je i slastan napitak!

Tako se vruća čokolada nameće kao nepogrješiv odabir koji vrlo lako možete i sami pripremiti, no s dodatkom svima omiljene jesenske slastice – bundeve. Stoga, ako i vi ovu tmurnu subotu provodite kod kuće, brzinski nabavite  sve sastojke i uživajte u preuskoj vrućoj čokoladi koja je gotova za čas.

Recept potražite u nastavku!

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka (kravlje, bademovo ili zobeno)
  • 100 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 2 žlice pirea od bundeve (kuhana ili pečena bundeva, izblendana)
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • šlag ili tučeno vrhnje (po želji)
  • cimet u prahu

Priprema:

  1. U lončiću zagrijte mlijeko na srednje jakoj vatri dok ne postane vruće, ali nemojte pustiti da zavrije.
  2. Zatim dodajte čokoladu nasjeckanu na komadiće i miješajte dok se potpuno ne otopi.
  3. U smjesu dodajte pire od bundeve, med ili agavin sirup, cimet, đumbir, muškatni oraščić i prstohvat soli.
  4. Sve skupa dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu te kuhajte još 2-3 minute na laganoj vatri dok se sve sastojci ne povežu – smjesa mora biti kremasta i gusta.
  5. Kada ste postigli željenu smjesu, čokoladu maknite s vatre i poslužite u šalice ili čaše.
  6. Po želji – ukrasite šlagom ili tučenim vrhnjem, a na vrh pospite malo cimeta.

Foto: Pexels