Majčinstvo je jedna od najizazovnijih, ali i najljepših životnih uloga te usprkos tome što donosi brojne promjene, donosi i neopisiv osjećaj sreće i ljubavi. Ipak, iako volimo misliti da sve znamo instinktivno, katkad je bolja opcija zaviriti među provjerene savjete stručnjaka.

U tom kontekstu, u nastavku potražite tri odlična naslova koja će svim budućim mamama olakšati novu životnu ulogu!

Žensko tijelo, ženska mudrost / dr. Christiane Northrup

Dr. Christiane Northrup, vodeća svjetska stručnjakinja za cjelovito žensko zdravlje, s ovom kultnom knjigom pomogla je milijunima žena pronaći put do iscjeljenja. Spojivši klasičnu medicinu s komplementarnim terapijama i najnovijim istraživanjima, dr. Northrup nudi sveobuhvatne informacije o zdravlju žena u svakoj životnoj dobi. U novom, dopunjenom izdanju knjige, obrađuju se teme poput trudnoće, poroda, hormonalne terapije, menstrualnog ciklusa i zdravlja dojki – uz dodatak novih tretmana i inovacija.

Što očekivati u trudnoći / Heidi Murkoff

Ovu knjigu možemo opisati kao sveobuhvatan vodič koji vas vodi kroz devet uzbudljivih i izazovnih mjeseci trudnoće. Autorica pruža praktične savjete s toplinom, nježnošću i dozom humora, pomažući da bolje razumijete promjene kroz koje prolazi vaše tijelo. U najnovijem izdanju knjige pokriveni su najnoviji znanstveni podaci o prenatalnim pregledima, sigurnom uzimanju lijekova te suvremenim trendovima u rodilištima. Također, knjiga nudi i smjernice o pravilnoj prehrani, tjelovježbi i intimnosti, kao i posebno poglavlje za višestruke trudnoće te korisne savjete za buduće očeve.

Čudesni tjedni / Hetty van de Rijt, Frans Plooij, Xaviera Plas Plooij

Ovaj višestruko nagrađivani bestseller pruža uvid u deset predvidljivih faza djetetova duševnog razvoja, pomažući roditeljima da ih prepoznaju i podrže. Kroz knjigu se objašnjavaju razlozi zbog kojih djeca prolaze kroz nemirne faze te kako se te faze mogu pretvoriti u ključne skokove u razvoju. Također, knjiga nudi praktične savjete za rješavanje problema s plačem, prehranom i spavanjem, uz dodatno poglavlje koje povezuje dječje spavanje s njihovim razvojnim fazama.

Foto: Planetopija, Hoću knjigu, Školska knjiga, Instagram/@fakander