Stigla je jesen, taj mitski period tijekom kojeg se mnogi odlučuju promijeniti životne navikne, a to nerijetko uključuje i – tjelovježbu. Međutim, iako je vježbati u ideji početi lako, praksa pokazuje drukčije pa tako mnogi krenu i odustanu nakon mjesec dana. Upravo zato, važno je pronaći tip rekreacije koji je ujedno i zabavan.

Potaknuti time, u nastavku imamo odlične ideje kako se rekreirati, pokrenuti tijelo te dovesti u formu, a koje ne uključuju klasično vježbanje u teretani!

Skvoš

Skvoš je vrlo popularan način kako se dobro oznojiti, a pritom i zabaviti. Idealan scenarij zvuči ovako – s vašim najboljim prijateljima odlazite na trening i ujedno poboljšavate kondiciju, kardiovaskularnu izdržljivost te topite kalorije. Šalu na stranu, skvoš je fantastičan sport koji nudi kombinaciju fizičke aktivnosti i mentalnog izazova, što ga čini idealnim izborom za sve koji traže dinamičan način održavanja forme. Isto tako, brzi ritam igre ne samo da poboljšava kondiciju i izdržljivost već i razvija koordinaciju, refleks i snagu.

Padel

Padel je sport koji možemo opisati kao sinergiju tenisa i skvoša. Naime, igra se na manjem terenu s reketima bez žica i lopticom koja podsjeća na tenisku, ali s manjim odskokom. Ovaj vid rekreacije idealan je za održavanje kondicije jer zahtijeva konstantno kretanje, brze reflekse i koordinaciju, a pritom ne opterećuje tijelo kao neki drugi sportovi. Također, budući da se igra u parovima, padel je vrlo socijalan sport koji potiče timski duh i prijateljsku kompetitivnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NICOLE RUSSELL (@nicolerusssell)

Škola rolanja

Zaboravite na tezu kako je rolanje način rekreacije koji volimo samo tijekom toplijih dana jer sve što trebate napraviti je odjenuti topliju odjeću i krenuti. Naime, rolanje osim što je zabavno, ujedno je aktivnost koja balansira između konkretnog treninga i relaksacije na svježem zraku uz veliku potrošnju kaloriju te naglasak na jačanje mišića nogu i trupa. No ako ne znate rolati ili mislite da niste dovoljno vješti, dobra vijest je da postoje škole rolanja u sklopu kojih možete i upoznati odlične nove prijatelje.

Škola trčanja

Škole trčanja unazad nekoliko godina postale su jako popularne, a sve zašto što se radi o odličnoj aktivnost koju možete upisati bez obzira na to u kakvoj ste trenutno formi te kroz vrijeme – uživati u napretku. Osim što jača srce, trčanje poboljšava kondiciju i pomaže u sagorijevanju kalorija te je idealan vid aktivnosti za razbistriti misli i osloboditi se stresa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Bisk (@amandabisk)

Grupni treninzi

Gotovo svaka teretana ima opcije grupnih treninga s naglaskom na različite mišićne skupine ili tipove vježbanja. Određeni treninzi bazirani su na klasičnim kardio ili HIIT vježbama, no postoji pregršt programa koji kombiniraju primjerice zumbu i ples te slične varijacije koje su zabavni, a opet dovoljno intenzivne kako biste vidjeli rezultate u vidu bolje toniranog tijela i više kondicije.

Ples

Iako smo jedan oblik plesa spomenuli u prethodnom prijedlogu, razmislite i o upisivanju na klasične tečajeve plesa. Bez obzira na stil – salsa, hip-hop, rekreativni balet… – svaki plesni korak jača tijelo, poboljšava koordinaciju i razvija fleksibilnost. Isto tako, plesanje sagorijeva kalorije i tonira mišiće, a sve to dok se zabavljate uz omiljenu glazbu. Zvuči sjajno, zar ne?

Foto: Instagram/@amandabisk