Ima li išta bolje od subotnjeg jutra koje započinje slasnim mirisom palačinki? Mi moramo priznati da je spomenuti scenarij teško nadmašiti, no u tome će možda pomoći recept za preukusne proteinske palačinke koje će vas sigurno oboriti s nogu!

Radi se o zdravijoj alternativi klasičnim palačinkama koja će vašem tijelu pružiti sve potrebne nutrijente, a budući da je baza protein, s ovim slatkim doručkom odlično ćete započeti svoj dnevni unos. Naime, dovoljan unos proteina ključan je za izgradnju i oporavak mišića, podršku imunološkom sustavu, zdravlje kože, kose i noktiju te regulaciju hormona i enzima, a proteini također pomažu i u održavanju osjećaja sitosti.

Stoga, ako vam neki sastojak nedostaje u kuhinji, požurite u obližnju trgovinu i nakon toga – bacite se na izradu!

Sastojci za palačinke:

  • 2 jaja
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 300 ml običnog ili biljnog mlijeka
  • 1 mjerica whey proteina (okus po želji, mi predlažemo čokoladu ili cookie)

Sastojci za namaz:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 mjerica whey proteina (okus čokolada)

Priprema:

  1. U blenderu izmiksajte sve sastojke za palačinke dok ne dobijete glatku smjesu, a na zagrijanoj tavi otopite malo kokosovog ulja i palačinke pecite sa svake strane 2-3 minute, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  2. Za pripremu namaza sve što trebate napraviti je u manjoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt i whey protein te sjediniti da dobijete kompaktnu smjesu.
  3. Zatim palačinke premažite čokoladnim namazom te upotpunite dodacima po želji (npr. kikiriki maslac ili voće)

Foto: Pexels, Unsplash