Vjerujemo da je želja svake žene imati zdravu i podatnu kosu, ali učestalo bojenje, stiliziranje i tretiranje nešto agresivnijim preparatima, kosu može znatno oštetiti. Međutim, beauty industrija uvijek ima skrivene trikove kako revitalizirati kosu, a ovog puta radi se o šišanju – vrućim škarama!

Šišanje kose vrućim škarama kombinira visoku tehnologiju s tradicionalnom frizerskom tehnikom te obećava ono što sve žene žele – zdravu, sjajnu i podatnu kosu. Naime, za razliku od običnih škara koje mehanički režu kosu, vruće škare koriste toplinu kako bi zatvorile vrhove kose odmah nakon što ih odrežu. Upravo taj trenutak omogućuje kosi zadržati prirodnu vlagu i hranjive tvari koje obično “bježe” kroz otvorene vrhove nakon šišanja.

Šišanje vrućim škarama “pečati” vrhove, sprječavajući njihovo pucanje i gubitak prirodne vlage, a to znači da se vaša kosa tretira na način koji dugoročno poboljšava njezino zdravlje. Isto tako, rezultati su odmah vidljivi – kosa je glađa, sjajnija i lakše se oblikuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Felicia Akerstrom (@fakerstrom)

Nakon šišanja vrućim škarama, kosa će i do nekoliko tjedana izgledati njegovano, osobito imate li valovitu i suhu teksturu vlasi ili, pak, tanku i lomljivu kosu. Međutim, ovaj tretman nije rezerviran samo za one s vidno oštećenom kosom jer želite li preventivno zaštititi kosu, vruće škare odličan su izbor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JADE LILY (@jadeswildparty)

Također, sâm postupak nije puno drukčiji od uobičajenog šišanja, osim što su škare koje frizer koristi zagrijane na određenu temperaturu, obično između 90 °C i 150 °C, ovisno o tipu kose.

Foto: Instagram/@lisaholdshteyn