Mnogi od nas susreću se s izazovom kad je riječ o pripremi hrane koju nosimo na posao pa tako nerijetko zbog manjka vremena ili volje odustajemo i okrećemo se brzim i nutritivno siromašnim snackovima, ili, pak, dostavnim jelima koja su uglavnom bazirana na brzoj hrani.

Međutim, organizacija oko nošenja hrane na posao i nije tako komplicirana kad znate nekoliko jednostavnih recepata za čiju vam pripremu nije potrebno više od pola sata. Stoga, da bismo vam olakšali proces, u nastavku donosimo pet odličnih jela čija vam priprema neće oduzeti puno vremena i jako je jednostavna.

Tjestenina s povrćem i pestom

Tjestenina je klasik kad su u pitanju brzi obroci, a možete ju u potpunosti prilagoditi osobnim željama. Mi izdvajamo jednostavnu varijantu s povrćem i pestom, a sve što trebate napraviti jest skuhati tjesteninu, dodajte narezano povrće poput tikvica, paprike ili rajčice te začiniti gotovim pestom od bosiljka. Ovaj obrok možete poslužiti topao ili hladan kao salatu uz dodatak malo maslinovog ulja, parmezana ili mozzarelle.

Quinoa salata s tunom i povrćem

Quinoa je bogata proteinima i lako probavljiva, a odlična je baza za brze salate. Stoga skuhajte quinou prema uputama, zatim je pomiješajte s tunom iz konzerve, kukuruzom, cherry rajčicama i krastavcima. Dodajte malo maslinovog ulja, limunovog soka i svježeg peršina – i osvježavajući obrok koji možete lako ponijeti sa sobom je gotov.

Zapečene tortilje s piletinom, povrćem i sirom

Tortilje su idealan izbor za brzinski obrok – napunite ih piletinom, paprikom, lukom i sirom, a zatim ih lagano zapecite na tavi kako bi postale hrskave te na kraju posipajte sir za pizzu da biste dobili još hrskaviju koricu. Ovaj obrok gotov je za manje od pola sata, a možete ga nositi na posao, i uz to malo umaka od avokada ili kiselog vrhnja.

Proteinska zdjela s piletinom i povrćem

Za uravnotežen i zasitan ručak, pripremite zdjelu punu proteina. Ispecite pileća prsa na žaru, a uz to pripremite priloge poput pečenog batata, kuhane brokule i svježe salate. Ovaj je obrok jednostavan, zdrav i može se pripremiti unaprijed.

Wrap s humusom i povrćem

Za lagan, ali hranjiv ručak umotajte povrće u tortilju s namazom od humusa. Koristite svježe povrće po želji poput mrkve, krastavca, avokada i špinata, a sve začinite solju, paprom i s malo limunovog soka.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram/@keziacook