Postoji nešto neodoljivo privlačno u mirisu luksuznog parfema – osjećaj elegancije i sofisticiranosti koji ostavlja dojam na svakoga u blizini. Međutim, nije potrebno izdvojiti cijelo bogatstvo da biste mirisali sofisticirano jer na tržištu postoje sjajne povoljnije opcije parfema koje su također kvalitetne i dugotrajne.

Tajna parfema koji mirišu luksuzno leži u pomno odabranim mirisnim notama. Naime, mirisi koji odaju dojam skupocjenosti često uključuju bogate sastojke poput sandalovine, vanilije, kože, mošusa, jasmina, bergamota i slično, a ovi sastojci ujedno su poznati i po dugotrajnosti. Stoga pristupačni parfemi sa sličnim notama također odaju dojam luksuza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mecah May Wirht (@mecahwirht)

Isto tako, parfemi koji u sebi imaju drvenaste ili cvjetne baze često mirišu znatno skuplje nego što je njihova cijena, a tome možemo pridodati i mirise s orijentalnim ili začinskim tonovima.

Potaknuti time, želite li obnoviti kolekciju parfema i pritom ne opustošiti kućni budžet, u nastavku izdvajamo neke od naših favorita s kojima nećete pogriješiti!

CACHAREL EAU DE PARFUM (43,89 eura)
ZARA NUDE BOUQUET INTENSE (19,95 eura)
RESERVED ESSENCE OF EDEN (15,99 eura)
MANGO VERBENA DE PORTO VECCHIO (22,99 EURA)
ZARA EBONY WOO (22,95 eura)
RESERVED CLOUD JELLY (15,99 eura)
MANGO LE VOYAGE (22,99 eura)

Foto: Mango, Reserved, Zara, Douglas, Instagram / @hannaschonberg