Kažu da je ono kako mirišemo dojam koji ostalima ostaje u sjećanju, pa kako ništa ne bismo prepustili slučaju, naša beauty polica prepuna je mirisnih bočica. Međutim, osim klasičnih parfema koje apsolutno obožavamo, mi smo se ovog puta fokusirali na – parfeme za kosu!

Parfemi za kosu pružaju mnoge prednosti koje ih čine neizostavnim dijelom naše beauty rutine. Njihov najveći “plus” jest neodoljiv miris koji traje cijeli dan jer kosa prirodno zadržava miris dulje od kože, a osim toga, mnogi parfemi za kosu sadrže i brojne njegujuće sastojke poput arganovog ulja, pantenola i vitamina E koji dodatno hidriraju i njeguju vlasi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Dodatna prednost parfema za kosu je njihova komplementarnost s vašim omiljenim parfemom za tijelo. Mnogi brendovi nude linije koje uključuju parfeme za tijelo i kosu, omogućujući vam da uskladite miris cijelog tijela. Primjerice, Miss Dior Hair Oil nastao je po uzoru na istoimeni kultni parfem, a ovaj proizvod hidratizira kosu zahvaljujući laganoj teksturi, ostavljajući pritom nježan miris Miss Dior Blooming Bouqueta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHIARA KING (@chiaraking)

Što se tiče korištenja, za najbolje rezultate, nanesite parfem na svježe opranu kosu, lagano poprskajte i fokusirajte se na vrhove jer kosa zadržava više mirisa na ovom području nego na korijenu.

U nastavku potražite neke od odličnih parfema za kosu koje se isplati imati u kolekciji!

DIOR Miss Dior Hair Oil
Sol de Janeiro Rio Radiance Perfume Mist
Rituals Karma Hair & Body Mist
Atelier Rebul Hair Perfume
Dior J’adore Parfum Hair Mist

Foto: Instagram/@tianakristi