Iako svi uglavnom volimo “srce sezone”, ima nešto posebno umirujuće u odlasku na more u postsezoni. Naime, osim što su cijene povoljnije, gužva je znatno manja i atmosfera je opuštenija, što znači da je idealan trenutak za uživanje u inače prenapučenim destinacijama!

Dubrovnik

Svi znamo kako Dubrovnik izgleda ljeti, a sezona kreće već nakon Uskrsa te traje sve do kasne jeseni. Međutim, u postsezoni je ipak manji broj turista te lagodnije možete uživati i istražiti grad i okolicu. Isto tako, ugodnije temperature olakšat će vam primjerice šetnju zidinama, a s druge strane, more će i dalje biti idealno za kupanje.

Hvar

Hvar je jedan od najpopularnijih domaćih otoka, a samim time i turistički napučen. No, baš kao i u Dubrovniku, postsezona je puno mirnija i omogućava vam nesmetano uživanje na impresivnim hvarskim plažama, ali i brojnim gastro adresama bez stresa oko rezervacije mjesta. Međutim, ne morate se bojati da će otok biti prazan i da nećete moći zapartijati u popularnim beach barovima, samo po našoj procjeni, puno kvalitetnije i opuštenije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lijepa naša (@lijepanasahr)

Istra

Volite li natprosječno dobru hranu, ukusna vina, povijest i pitoreskna mjestašca – Istra je destinacija koja nudi sve navedeno. Naime, u postsezoni puno je lakše ulovit mjesto i uživati, pogotovo šetajući kamenim ulicama istrajavajući sela i gradiće. Isto tako, Rovinj, kao turistička žila kucavica poluotoka, pruža bolje iskustvo u postsezoni.

Vis

Vis je poznat po netaknutoj prirodi, kristalno čistom moru i bogatoj povijesti, a zbog svoje izoliranosti, otok je dugo vremena bio vojna baza, što je sačuvalo njegovu autentičnost i prirodne ljepote. Međutim, danas je Vis jedna od najpopularnijih domaćih destinacija koja je posebno čarobna kada većina turista ode. Tada imate priliku prepustiti se ljepoti netaknute prirode i mirnom otočkom ambijentu koji će vas napuniti dobrom energijom.

Foto: Unsplash, Instagram