Iako uživamo u pripremi slastica, moramo priznati da najviše volimo one koje su brzo gotove, a iznimno ukusne. U tom kontekstu, torte za čiju se pripremu ne mora upaliti pećnica posebno su nam drage – posebice tijekom ljetnog perioda.

Stoga, ako ne znate koji recept odabrati, u nastavku smo izdvojili tri odlične varijante torta bez pečenja koje će vas osvojiti slasnim okusom!

Jaffa torta

Sastojci: 

  • 200 g petit keksa
  • 150 g jaffa keksa
  • 400 g milerama
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 70 ml vrhnja za šlag
  • agavin sirup

Priprema: 

  1. Petit kekse utisnite, štapnim mikserom ili ručno, a zatim narežite jaffa kekse te ih pomiješajte s prethodnim keksima i dodajte agavin sirup.
  2. Zatim dodajte mileram i pomiješajte pa smjesu utisnite u kalup za torte te stavite u hladnjak na otprilike tri sata.
  3. Dok se torta hladi, zamutite vrhnje za šlag i čokoladu te nanesite na tortu i ukrasite po želji.

Torta  s bananama

Sastojci: 

  • 250 g mljevenih petit keksi
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 200 g krem sira
  • 4 veće banane
  • 250 ml vrhnja za slag
  • čokolada za kuhanje

Priprema: 

  1. Prvi korak je u mljevene kekse umiješati otopljeni maslac i smjesu utisnuti u kalup promjera oko 28-30 cm te staviti u hladnjak.
  2. Zatim u posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu te miksajte dok smjesa ne postaje homogena pa dobiveno nanesite na prethodno ohlađenu podlogu.
  3. Na kremu posložite narezane banane te dekorirajte šlagom i naribanom čokoladom, a kolač pustite hladiti tijekom noći.

Cheesecake bez pečenja

Sastojci za podlogu:

  • 250 grama mljevenih keksa
  • 150 grama otopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 500 g krem sira
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • vanilin šećer
  • agavin sirup

Priprema:

  1. Krenite tako što ćete samljeti kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem, a zatim smjesu utisnite u kalup.
  2. Zatim mikserom pomiješajte krem sir, vanilin šećer i agavin sirup pa dodajte vrhnje za šlag i sve skupa ponovno pomiješajte.
  3. Smjesu nanesite na podlogu te stavite u hladnjak otprilike 2-3 sata, a kad je kolač ohlađen, dekorirajte ga šlagom, bobičastim voćem ili čokoladom.

Foto: Pexels