Mrežaste balerinke francuskog brenda Alaïa već prošlog ljeta postale su hit model među fashionisticama i poznatim osobama poput Sofije Richie Grainge te Jennifer Lawrence.

Te balerinke mogu se svrstati u “quiet luxury” estetiku: dovoljno su profinjene i minimalističke, ali zanimljiva tekstura može se svidjeti i fanovima ekstravagantnijeg stila pa ne čudi da su svi poludjeli za ovim posebnim modelom. Popularnost im ne jenjava niti ovog ljeta, vidjeli smo ih među ostalom i na glumici Anne Hathaway, a dostupne su na webshopu brenda te u multibrand dućanima poput Mytherese po cijeni od 690 eura.

Anne Hathaway u Alaïa modelu
Alaïa model, 690 eura
Alaïa

No, ako je to iznad vašeg budžeta, ne bojte se, i high street brendovi u ponudi imaju slične modele. Nama se posebno sviđa model brenda COS, koji dođe prihvatljivih 115 eura. COS općenito slijedi minimalističku estetiku pa ne čudi da je u ljetnu kolekciju uvrstio ovaj sad već kultni model.

Njihova je verzija izrađena od poliestera i stopostotne kože, a umjesto remena kao kod originalnog modela, vežu se uskim vezicama oko gležnja. Ako vam se sviđa COS verzija, trk na njihov webshop, još je dostupna u svim veličinama (sigurni smo da neće dugo!).

COS model, 115 eura
COS
COS

 

Foto: Profimedia, COS, Alaïa