Svi ljubitelji biljaka više od nekoliko puta susreli su se s time da biljka jednostavno uvene. Katkad razlog znamo, a katkad ne, stoga – kako bismo izbjegli nepotrebne “šokove”, u pomoć pristiže tehnologija.

Za oko nam je zapeo jako simpatičan gadget koji, osim što izgleda sjajno, prije svega služi svrsi. Plantagotchi AI Smart Planter svojevrsna je digitalna vaza koja će vam, nakon što smjestite biljku, javljati kad je potrebno dodati vode i to putem – facijalnih ekspresija. Osim zalijevanja, Plantagotchi prati i promjene okoline u kojoj se biljka nalazi, pa tako primjerice između ostalog javlja i kad je potrebno promijeniti poziciju biljke sukladno temperaturi zraka i razini vlažnosti ili pak dostupnosti svjetla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @plantagotchi

Ovaj odličan pomagač vrlo je jednostavan za korištenje jer dolazi s popratnom aplikacijom, a sigurno se pitate na koji način zapravo sve funkcionira. Za početak, potrebno je instalirati aplikaciju na mobilni uređaj, staviti biljku u digitalnu vazu, zatim na aplikaciji odabrati vrstu biljke, a dalje je sve na Plantagotchiju koji će vam javljati potrebe biljke putem LED zaslona i ugrađenih senzora.

Plantagotchi dolazi u pet boja – žutoj, ružičastoj, zelenoj, ljubičastoj i bijeloj, a stoji 82,95 eura te je dostava moguća i u Hrvatsku.

@plantagotchi Replying to @Samantha Fleming Meet plantagotchi 🪴 #AIplanter #planter #cuteplanter #plants #plantcare #plantsoftiktok #plantslover #foryou ♬ original sound – plantagotchi

Foto: TikTok, Unsplash