Omiljeni slatkiš mnogih već odavno postoji u raznim varijantama koje viđamo u pekarnicama i slastičarnicama, na proslavama kod prijatelja, a neki od nas vjerojatno ga rade i sami kod kuće. Recept za Rafaelo, srećom, nije dobro čuvana tajna poput onog za Coca-Colu, pa svi znaju da ovaj slatkiš, da bi bio dobar, mora sadržavati kokosovo mlijeko i brašno, mlijeko u prahu, bademe. No, je li stvarno tako?
Predstavljamo savršen recept za Raffaello koji od sada možete raditi i jesti bez grižnje savjesti jer ne sadrži šećer. Umjesto nje možete koristiti steviju, ali ako vam se ne sviđa ovaj izbor, pokušajte sa suhim datuljama.
Sastojci
120 g krem sira
3 žlice otopljenog kokosovog ulja
3 žlice slatkog vrhnja
1 dl soka od limuna
2 žlice stevije (ili 5-6 datulja)
7-8 žlica kokosovog praha
Prstohvat soli
200 g badema ili lješnjaka (po želji)
Priprema
U blenderu pomiješajte kokosovo ulje i krem sir dok ne dobijete glatku masu. U smjesu dodajte slatko vrhnje, limunov sok, sol, steviju ili datulje bez koštica. U to dodajte 2-3 žlice kokosovog praha i sve dobro promiješajte. Smjesu staviti u zamrzivač na pola sata, da se stegne. Nakon toga dlanovima oblikujte kuglice oko badema (ili lješnjaka) i uvaljajte ih u kokosov prah. Uživajte!