Gua sha masaža lica zahtijeva tri stvari: gua sha kamen, naše lice i precizne pokrete. Ovo posljednje je posebno važno, jer mnogi ljudi rade upravo to krivo.

Tehnika masaže i uljepšavanja kože pojavila se kao moderna verzija tradicionalne kineske medicine u zajednicama usmjerenim na zdravlje i wellness, gdje je brzo postala popularna zbog svojih učinaka protiv starenja i smanjenja stresa. Gua sha je prvotno bila namijenjena rukama, nogama i leđima, ali nije trebalo dugo da se otkrije njezino blagotvorno djelovanje na kožu – potiče cirkulaciju, opušta mišiće i umiruje.

Iako se za tehniku ​​koristi kamen, to su pokreti koji ne samo da vraćaju boju licu, već često i zatežu kožu i čine lice mladolikim. Iako je riječ o metodi masaže, nakon što su vidjeli video snimke različitih metoda na TikToku i YouTubeu, stručnjaci ne mogu ne upozoriti: gua sha se temelji na znanstvenim metodama, a nepravilna primjena tehnike može biti štetna ili čak kontraproduktivna! Koža lica je osjetljivo područje pa je vrlo važno kako se stimulira limfna mreža.

Pravilna gua sha masaža lica

Čista koža, čista gua sha: Prvo i najvažnije je vježbu izvoditi na čistoj koži lica, bez prljavštine i sebuma, a ne zaboravite očistiti i kamenčić, kako bakterije ne bi ušle u kožu.
U pravom smjeru: Osim čišćenja, još jedna uobičajena pogreška je da korisnici pomiču kamen u pogrešnom smjeru ili u svim smjerovima. Stručnjaci ističu da se mora raditi jednosmjernim pokretima, krećući se prema rubu lica, kako bi se protok krvi koncentrirao na određeno područje.
Osnovna smjernica je krenuti s redoslijedom pokreta od čela: od nosa do ruba kose, zatim od nosa do uha, zatim zaobljenim dijelom kamena zagladiti liniju čeljusti do uha. Redovitost i vrijeme masaže: Važno je da masaža bude precizna, polagana i ujednačena, time se otvara put za opuštanje mišića i pokretanje limfne cirkulacije. Od prebrzih pokreta lice će samo pocrvenjeti i nateći, a postižemo potpuno suprotan učinak. Stručnjaci savjetuju da se masira najmanje 15 minuta.

Gua sha masaža lica i prednosti

Zbog poboljšanja cirkulacije i jačanja limfnog sustava, bore se omekšavaju i nestaju, čeljust i jagodice postaju izraženije, a koža dobiva zdraviji sjaj. Kao rezultat umirujućih pokreta osjetno se smanjuje stres, opuštaju se napeti mišići lica, a cjelokupni izgled lica postaje mekši. Nizom pokreta od 10-15 minuta povećavamo vrijeme koje imamo za sebe, a ovaj ritual može biti i sredstvo za smirenje, meditaciju i introspekciju.
Foto: Pexels