Tribute Brand, brend koji se našao na naslovnici našeg prvog Next Generation izdanja Grazije, jedan od prvih brendova koji je modnu industriju uveo u digitalnu sferu, ostvario je $4.5M investicije.

Tribute Brand osnovan je u travnju 2020. Uz rasprodane kolekcije i partnerstva s luksuznim modnim brendovima poput Jean Paul Gaultiera i Caroline Herrere, njihovi prepoznatljivi vizuali sinonim su za digitalnu modu danas.

Investicijsku rundu predvodi Collab+Currency, jedan od vodećih investicijskih fondova u web3 industriji, fokusiran na rane investicije u umjetnosti i kulturi.

“S rastućim prisustvom i integracijom AR, VR i blockchain tehnologije, Tribute Brand daje pristup novoj razini iskustva koja je u fizičkom svijetu nemoguća,” kaže Derek Edward Schloss iz Collab+Currencya. “Izgradili su vodeći modni brend jednako prisutan u fizičkom i digitalnom prostoru, kao i u proširenoj stvarnosti, inspiriran konceptom digitalnog vlasništva i neograničenom kreativnosti koja se u takvim prostorima nudi. Cijeli Collab+Currency tim je uzbuđen jer imamo priliku podržati vodeći svjetski digitalni modni brend – Tribute Brand.”

  

Tribute Brand jedan je od prvih brendova koji su u upotrebu doveli pojam digitalne mode, te im je plan oblikovati budućnost iste, s jasnom premisom: U svakom prostoru u kojem postoji potreba za izražavanjem identiteta, moda se ponaša i izgleda različito.

Gala Marija Vrbanić, CEO i kreativna direktorica Tribute Branda, poznata i po uspješnim projektima u tradicionalnoj modi, dodaje: “Tribute Brand razvijamo kao modni brend, gdje je pridjev digitalni privremen. Mi vodimo modu u novu dimenziju pomoću tehnologija koje razvijamo interno. Moda, da bi postojala, mora biti usko povezana s nekim medijem. Do danas je uglavnom bila vezana uz odjeću jer je to najjednostavniji način za izražavanje identiteta. Danas se mediji koji su vezani uz modu nalaze u virtualnom prostoru. Mi smo prototip modnog brenda budućnosti.”

Čestitamo!