Na gastro adresi koju jako volimo pratiti, Instagram profilu @tonkina_kuzina pronašli smo odličan recept za dosta veliki hit u gastro (i mama!) krugovima – bubble kruh, to jest punjene loptice kruha kojeg obožavaju svi!

Iza Instagram feeda stoji Tonka Radić Čobanov koja nam donosi recepte koji nam super dođu kad nam nestane kreative u kuhinji. Kod nje je ima napretek! Ovog puta odabrali smo vam prenijeti recept za Bubble kruh, na koji ste možda već naletjeli na gastro adresama. Radi se o domaćem tijestu za kruh koji je punjen sirom i bolognese umakom. Ako radite manje, ova smjesa bit će vam dovoljna za 30-ak kuglica.

Sastojci za kruh

▪️ 30 g maslaca

▪️ 80ml vode

▪️ 125 ml mlijeka

▪️ 1 žličice šećera

▪️ 1 vrećica instant kvasca

▪️ 400 g brašna za kruh

▪️ 1 žličica soli

Tonkina kuzina

Priprema

  1. Ugrijati mlijeko, ne smije biti prevruće, dodati žlicu šećera, brašna i kvasac te pustiti da se kvasac aktivira
  2. Otopiti maslac.
  3. U brašno dodati sol, vodu, otopljeni maslac i pripremljen kvasac te umijesite tijesto. Možete ga zamijesiti u mikseru ili ručno.
  4. Tijesto stavite na toplo da udvostruči volumen. Za to vrijeme pripremimo nadjev jer se treba ohladiti.

Tonkina kuzina

Sastojci za bolognese umak

▪️ 1 mali češanj češnjaka, zgnječen

▪️ 1 manja kapula

▪️ 200 g mljevenog junećeg mesa

▪️ Malo crnog vina

▪️ 200 ml rajčice narezane na kockice ili zgnječene 

▪️ 1 žličica sušenog origana

▪️ Sol papar

▪️ sir bilo koji se topi. Ja sam koristila Goudu

Tonkina kuzina

Priprema 

  1. U tavicu dodajte malo ulja, zatim dodajte luk i i miješajte dok ne postane proziran (staklast).
  2. Dodajte meso i pirjajte stalno ga miješajući drvenom kuhačom.
  3. Dodajte crno vino i pustite da ishlapi prije nego što dodate ostale sastojke za umak i dobro promiješajte.
  4. Pirjajte još 5 minuta i maknite s vatre.

Tonkina kuzina

Postupak spajanja

  1. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini.
  2. Za rezanje krugova na tijestu upotrijebite čašu, o veličini čaše će vam ovisiti veličina loptice
  3. Žličicom stavite bolognesea u sredinu kruga.
  4. Na vrh stavite kockicu sira. 
  5. Prstima povucite tijesto sa svih strana tako da se spoje u sredini. 
  6. Preokrenite lopticu i stavite u pripremljenu posudu.
  7. Posudu premazati uljem.
  8. Ponovite s preostalim komadima tijesta. Pustite ih da odstoje 10 minuta.
  9. Prije pečenja premažemo ih umakom maslinovog lja, češnjaka i začinjskog bilja i pečemo oko 25 minuta na 180 dok ne porumene.
  10. Jesti toplo!

Tonkina kuzinaTonkina kuzina