U kolekcijama za jesen/zimu 2019. veliki come back u beauty industriji kose su imali neki klasici poput elegantnog niskog repa, ženstvene pletenice ili glamuroznih valova inspiriranih 70-im godinama i disco kulturom.

Možda ste fan popularnih statement ukosnica ili rajfova koji više podsjećaju na krune i tijare, nego li na pribor čija je primarna funkcija držanje kose. U nastavku vam donosimo 7 najvećih trendova u kosi, koje možete ‘isfurati’ još danas.
Ukrasne kopče i ukosnice
Gotovo i nije bilo modne kuće koja nije predstavila svoju verziju ukrasne kopče ili ukosnice. Paco Rabane, Versace, te Chanel kao predvodnik ovog beauty trenda, na svojim su revijama redom imali ukrase za kosu u vidu kopča i ukosnica.

(Chanel,  Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020/Getty Images)

Niski rep
Jedno vrijeme je u trendu bio visoki rep koji je popularizirala Ariana Grande te obitelj Kardashian-Jenner, no sada se pravila mijenjaju i nosi se niski rep. Elegantnu verziju repa je prikazao Ralph Lauren, dok se Christian Siriano odlučio za punk inačicu iste frizure.
Razdjeljak na sredini
Ovaj trend ćemo vrlo brzo prihvatiti, a neke djevojke ga nikad nisu prestale ni nositi. Praktičan i jednostavan trend koji ćemo prigrliti odmah. Ovakva frizura se mogla vidjeti na reviji Longchampa i Christopher Kanea.
Pletenice
Pletenice se vraćaju u modu. Jedna ili dvije, duže ili kraće, nije bitno kakve, samo da su pletenice. Modne kuće Prada, Tory Burch i Thom Brown su ih vratile na pistu.
Glamurozni disco valovi
Valovi koji su se nosili 70- ih godina su opet u trendu, pogotovo ako je suditi po Michael Korsu, Halpernu i The Blondsu.
Rajfovi i trake za kosu
Ovo je jedan od najvećih trendova jeseni i zime za 2019. Trake za kosu više nisu decentne, a rajfovi rastu do kraljevskih visina. Balmain, Simone Rocha, Givenchy te mnogi drugi modni dizajneri su prikazali neki od ovih ukrasa za kosu.

(Balmain , Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020/Getty Images)

Polumokra kosa
Polumokra kosa, ili frizura inspirirana vrućim vremenom. Toga, Mary Katrantzou i Versace veličaju djevojku koja nosi ovu grunge frizuru. Jedina prednost je da kada vam se kosa malo zamasti, vi ju ne trebati odmah prati, nego ju ponosno nosite.