Znate one divne kupaonske police s Instagrama? I vi možete lako kreirati takvu jednu.

Fotografije na Instagramu često se čine puno jednostavnije no što jesu. Nešto što izgleda fotografirano u pol minute, itekako je dulje kreirano. Minimalističke police, s podlogom od mramora, pokojim komadom nakita i samo lijepim dizajnerskim beauty proizvodima nije nešto što se kreira preko noći, ali uz nekoliko smjernica i vi ove zime možete ostvariti svoju kupaonicu iz snova.

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

1. Pomno birani proizvodi

Doba je osvještenosti koje proizvode i sastojke nanosite na sebe. A upravo su kvalitetni beauty proizvodi ti koji najljepše izgledaju na policama – jer osim što ti brendovi ulažu u proizvode, ulažu i u ambalažu. Ne samo po pitanju izgleda već i ekološki osviještenog materijala. Kad jednom počnete pomno birati što kupujete, imat ćete manje, ali konkretnijih stvari u vašoj kupaonici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANINE BING (@aninebing)

2. Riješite se svega što više ne koristite

Hoćete li uistinu ikada potrošiti mlijeko za tijelo koje vam ne odgovara, ili šampon? Mi nismo za bacanje proizvoda, ali ili ih iskoristite ili ih proslijedite dalje. Nema smisla da stoje u vašoj kupaonici i rade nered među stvarima koje preferirate. Zato se prvo riješite svega nepotrebnog, i ono što skrivate u ormarićima.

3. Tretirajte svoje police kao mala remek djela

Zamislite da je kupaonica vaš dnevni boravak, želite se osjećati dobro kada zakoračite u nju. Zato se usredotočite na kuteve koje su u vašem vizualnom polju i krenite s njima. Uklonite nepotrebno, stavite ono što vam uistinu na tim pozicijama treba biti nadohvat ruku i zapamtite – manje je više. Pripremite određene kuteve za nove kreacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexis Foreman (@alexisforeman)

4. Mali trikovi

Ostvariti minimalizam nije lako osobito ako vas je više u kući. No, uvijek se možete poslužiti nekim trikovima. Primjerice, kupite jednostavne kutije i košare za tkaninu ili sitnice koje ne želite da se vide. Proizvode koje volite, a nisu u lijepoj ambalaži možete premjestiti u nove staklene spremnike ili u one ambalaže koje su vam se svidjele i sačuvali ste ih. Svijeće i biljke detalji su koji bi uvijek trebali naći nešto prostora na polici i upravo oni će dodati dozu luksuza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Inc. (@roseinc)

5. Luksuzne površine

Za sam kraj možete posegnuti za zanimljivim rješenjima koja će dodati luksuz , kao što su mramor ili zlatne površine. Možete se odlučiti i na neki diy potez, pronaći tapete minimalnog dizajna i s njima nadopuniti prazne kuteve. Ne zaboravite, ovo je ‘work in progress’, a njegov rezultat mogao bi biti i bolji no što očekujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glossier (@glossier)

Foto: Unsplash, Instagram @rosiehw