Proljeće 2021. obilježit će lijepe i njegovane obrve. Prirodan i prozračan izgled bez make upa zaokružuju upravo one!

Proljeće će zasigurno proći u zraku prirodnog i svježeg izgleda bez puno make upa. U toj igri najveću ulogu svakako imaju obrve koje će zamijeniti naglašene trepavice ili jarke boje ruževa na usnama. No, za lijepe obrve svaki dan nije potrebna samo dobra olovka i maskara, i one zahtjevaju svoju njegu i posebnu pažnju. Donosimo 5 ključnih koraka:

Pranje obrva

Tako je, baš kao što čistite ostatak lica i obrve je potrebno svakodnevno dobro oprati. Time uklanjate bilo kakve ostatke dnevnih proizvoda i make upa. Osobito ako tokom dana koristite maskaru ili bilo kakav fiksator za obrve, prije spavanja važno je da sve dobro uklonite.

Noćna njega

Ulja za obrve idealna su noćna njega. Već je odavno svima poznato kako ricinusovo ulje ubrzava rast dlake i njguje i obrve i trepavice. Nakon čišćenja lica nanesite tanak sloj na obrve i ostavite ga preko noći.

Odgovarajući alat

Uređujete li samo svoje obrve pobrinite se da imate pravi alat u rukama, profesionalnu pincetu ili pribor za trimanje. S njime ćete manje griješiti i postići oblik kakav želite.

Željeni oblik

Posvetite vremena svojim obrvama kao bilo kojem drugom dijelu lica ili tijela. Uređujte ih na dnevnom svjetlu, pravilno isplanirajte oblik i najvažnije – ne pretjerujte u čupanju!

Dnevna njega

Za prirodni izgled obrva svaki dan dovoljan je dobar i hranjih vosak ili popularni sapun za obrve. Nakon jutarnjeg češljanja pomoću jednog od ovih proizvoda jednostavno ih stilizirajte i spremne ste za izlazak!

Foto: Unsplash, Getty Images