Više ne morate ići u salon, možete sami oblikovati svoje obrve koje će savršeno pristajati vašem licu. Doznajemo kako pravilno počupati obrve kao pravi profesionalac.

Čupanje obrva u nadi da ćete postići besprijekoran luk koji uokviruje vaše lice može biti dosadan (i bolan!) proces. Ali ako imate strpljenja, to vam može uštedjeti vrijeme i novac u usporedbi s redovitim odlaskom u salon.

Kako pravilno počupati obrve: Treba vam dobar alat

Prije nego što se bacite na posao, nabavite alat koji će vam trebati za čupanje obrva. Najvažnija stvar je pinceta. Profesionalci savjetuju da uzmete oštru s kosim vrhom. Za razliku od šiljastih verzija, takve pincete precizno hvataju sitne dlačice i neće vam uštipnuti kožu zajedno s dlačicama.

Možda se čini kontraintuitivnim, ali trebali biste izbjegavati korištenje ogledala koje povećavaju sliku dok čupate obrve. Može se činiti da ima više dlaka za čupanje nego što ih zapravo ima. Tako ćete počupati više nego što je potrebno i poželjno. Umjesto toga, koristite obično ogledalo u dobro osvijetljenoj prostoriji – ako vi ne možete vidjeti zalutale dlačice pod ovim uvjetima, ne može ni bilo tko drugi. Nakon svakih nekoliko počupanih dlačica, odmaknite ogledalo kako biste vidjeli potpunu sliku.

Idealno bi bilo počupati obrve nakon tuširanja jer topla voda otvara folikule i omekšava dlačice pa ćete ih lakše i bezbolnije počupati.

Najbolji način da čupate obrve

1. Korak

Označite kako želite da vaše obrve izgledaju, koristeći olovku za šminkanje kao vodič. Vaše obrve trebaju počinjati točno iznad suznog kanala, poravnate s vanjskom stranom šarenice i završavati u točki koja pada pod kutom od 45 stupnjeva od vanjskog kuta oka. Previsoko izvijanje obrva može stvoriti neprirodan izgled. Nakon što odredite kako bi vaše obrve trebale biti izvijene, ocrtajte svoj idealni luk mekom, kremastom olovkom za obrve.

2. Korak

Koristeći oštru, iskošenu pincetu, uklonite samo dlačice koje su iznad ili ispod iscrtane linije. I to je to.

Kako ih održavati

Oblikovanje obrva nosi rizik od pretjeranog čupanja. Ako na kraju uklonite više dlačica nego što ste namjeravali, suzdržite se od pincete najmanje tri tjedna kako biste mogli vidjeti prirodan obrazac rasta i oblik. Ako je vašim obrvama potrebno dodatno pojačanje, nanesite serum za rast. Ako vaše svježe počupane obrve ne izgledaju kako biste željeli, praznine možete popuniti šminkom. Oblikujte lukove četkicom za obrve ili prozirnim gelom za obrve, podižući dlačice prema gore na početku luka, a ostatak četkajući prema kraju oka. Zatim obojite rijetke točkice olovkom ili prahom.

Brinete bi se trebale odlučiti za nijansu ili dvije svjetlije od svoje boje kose. Svjetlije plavuše mogu izabrati zlatne nijanse, dok tamnijim plavušama pristaju crveni tonovi. Riđokosima? Odaberite toplu, smeđu nijansu.

Foto: Pexels