Ove sezone u fokusu mode je print. Cvijeće, orijentalni i tie-dye uzorci, kao i strogi geometrijski oblici, ove su godine prikazali gotovo svi modni dizajneri. Valentino, Louis Vuitton, Prada, Maison Margiela, Schiaparelli, Iris Van Herpen, Givenchy, Elie Saab kao i Jean-Paul Gaultier, samo su neki od velikana mode čije printove smo imali priliku vidjeti na modnim tjednima.

(Prada, Milan Fashion Week Spring/Summer 2019)

Dok je Prada pokazala tie-dye uzorak,  kralj romantičnih uzoraka Valentino ostao je vjeran cvjetnom printu, koji ovog proljeća i ljeta dolazi u akvarel varijanti. Louis Vuitton također je pokazao svoju verziju cvjetnog printa, koji je  dominantniji i u boji i printu.

(Valentino, Spring/Summer 2019, Paris Fashion Week/Getty Images)

Iako si možda ne možemo priuštiti neku couture haljinu na koju smo bacili oko tijekom Paris Fashion Weeka, ne znači da se ne možemo počastiti nekom jeftinijom haljinom u popularnoj varijanti. Izbor haljina je stvarno velik, i vjerujemo da će svatko naći nešto za sebe, bio sklon elegantnom ili sportskom stilu. U našoj galeriji pronađite 10 najljepših print haljina za dočekati proljeće.

(Louis Vuitton, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019/Getty Images)