Treba vam filmska preporuka za nedjeljnu večer?

 

Tople ili iznenađujuće životne priče je ono što mi povezujemo s nedjeljnim poslijepodnevom, a ako ste istog mišljenja, bacite oko na naše tri preporuke!

 

Tully

Ovo nije obični film o majčinstvu. Od redatelja Jasona Reitmana koji je napravio filmove poput Thank you for Smoking i Up in the Air i scenarista iza filma Juno, film prati Marlo koju glumi Charlize Theron u njezinoj borbi s majčinskim obvezama, s dvoje djece i trećim (neplaniranim) na putu. Jedva se snalazeći u balansiranju majčinstvo i svog vlastitog mentalnog zdravlja, njezin brat Craig primjeti da joj je potrebna pomoć i ponudi joj platiti dadilju Tully. Iako joj se prvotno ideja baš i ne sviđa, odluči pristati pa zajedno s Tully kreće na put samoispunjenja, humora i potpune iskrenosti o majčinstvu.

 

Three Identical Strangers

Dokumentarni film zbog kojeg ćete početi vjerovati da je stvarni život neobičniji od fikcije. Kada su identični trojčeki odvojeni kod rođenja i svaki posvojen u drugu obitelj, malo tko je vjerovao da će im se putevi ponovno sresti. No, to se dogodilo i postali su svjetska senzacija osamdesetih. Ali trenutak nevjerojatnog nanovog pronalaska nije ono najneobičnije u cijeloj priči, već zašto su bili uopće odvojeni… Dokumentarac koji će vas dobrano šokirati!

 

Eighth Grade

Redatelj Bo Burnham je glumac, pisac, scenarist, bivši Youtubeovac, Viner i uspješan komičar s dva Netflix specijala (what. i Make Happy). Kada je prikazao svoj debi film Eight Grade na Sundance film festivalu, pokupio je same lovorike. Čak i najciničniji novinari su morali priznati da ih je film dotaknuo i oduševio. Elsie Fisher glumi Kaylu Day, trinaestogodišnjakinju koja pokušava preživjeti posljednji tjedan osnovne škole. Iako ima svoj Youtube kanal “Kayla’s Corner”, u kojem pokušava motivirati svoje vršnjake da budu samouvjereni, u isto vrijeme je proglašena za “najšutljiviju” na školi, stoji postrance na svim okupljanjima i pati da ju primjeti popularni dječak iz razreda,  Aiden. Ona je zapravo prosječna djevojčica na pragu puberteta, a Burnham je napravio vizualno očaravajući prikaz toga. Eighth Grade je predivan film kojeg su nazvali “jednim od najboljih ostvarenja ove godine” Dovoljan razlog da bacite oko!  

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena