Tople ili iznenađujuće životne priče je ono što mi povezujemo s nedjeljnim poslijepodnevom, a ako ste istog mišljenja, bacite oko na naše tri preporuke!

 

Tully

Ovo nije obični film o majčinstvu. Od redatelja Jasona Reitmana koji je napravio filmove poput Thank you for Smoking i Up in the Air i scenarista iza filma Juno, film prati Marlo koju glumi Charlize Theron u njezinoj borbi s majčinskim obvezama, s dvoje djece i trećim (neplaniranim) na putu. Jedva se snalazeći u balansiranju majčinstvo i svog vlastitog mentalnog zdravlja, njezin brat Craig primjeti da joj je potrebna pomoć i ponudi joj platiti dadilju Tully. Iako joj se prvotno ideja baš i ne sviđa, odluči pristati pa zajedno s Tully kreće na put samoispunjenja, humora i potpune iskrenosti o majčinstvu.

 

Three Identical Strangers

Dokumentarni film zbog kojeg ćete početi vjerovati da je stvarni život neobičniji od fikcije. Kada su identični trojčeki odvojeni kod rođenja i svaki posvojen u drugu obitelj, malo tko je vjerovao da će im se putevi ponovno sresti. No, to se dogodilo i postali su svjetska senzacija osamdesetih. Ali trenutak nevjerojatnog nanovog pronalaska nije ono najneobičnije u cijeloj priči, već zašto su bili uopće odvojeni… Dokumentarac koji će vas dobrano šokirati!

 

Eighth Grade

Redatelj Bo Burnham je glumac, pisac, scenarist, bivši Youtubeovac, Viner i uspješan komičar s dva Netflix specijala (what. i Make Happy). Kada je prikazao svoj debi film Eight Grade na Sundance film festivalu, pokupio je same lovorike. Čak i najciničniji novinari su morali priznati da ih je film dotaknuo i oduševio. Elsie Fisher glumi Kaylu Day, trinaestogodišnjakinju koja pokušava preživjeti posljednji tjedan osnovne škole. Iako ima svoj Youtube kanal “Kayla’s Corner”, u kojem pokušava motivirati svoje vršnjake da budu samouvjereni, u isto vrijeme je proglašena za “najšutljiviju” na školi, stoji postrance na svim okupljanjima i pati da ju primjeti popularni dječak iz razreda,  Aiden. Ona je zapravo prosječna djevojčica na pragu puberteta, a Burnham je napravio vizualno očaravajući prikaz toga. Eighth Grade je predivan film kojeg su nazvali “jednim od najboljih ostvarenja ove godine” Dovoljan razlog da bacite oko!