Iako je posljednjih godina znamo kao protagonisticu pokretanja važnih tema i glasnu oko brojnih tabua, isplivale su stare objave na Twitteru koje Chrissy Teigen prikazuju u drugom, zabrinjavajućem svjetlu

Chrissy Teigen, bivši model i TV voditeljica s nekoliko kulinarskih knjiga i pribora u džepu te polovica power-couplea s Johnom Legendom, općepoznata je kao oštra na jeziku, s kritikom prema Donaldu Trumpu, podrškom Black Lives Matter prosvjedima, i ne boji se progovarati o temama poput pobačaja, estetske operacije, ravnopravnosti… Upravo je Twitter godinama koristila za razne dovitljive komentare o situaciji u SAD-u, glazbenoj i filmskoj industriji, a nije se libila niti javno posvađati s brojnim neistomišljenicima. Stoga je pomalo iznenadila odlukom da odlazi s Twittera jer je postao toksičnim mjestom za nju, zbog brojnih prijetnji i vjerojatno jednako toliko iscrpljujućih rasprava o raznim temama.

No ako se vratimo malo unatrag, 2018. godine Chrissy Teigen i John Legend te njihova kći bili su jedni od najranijih žrtava teorije zavjere QAnon na Twitteru, nakon što je Chrissy Teigen objavila sliku svoje kćeri odjevene u kostim hot-doga, a dodala je i emoji za pizzu, i postala dio “Pizzagatea” – Teigen se obratila korisniku Twittera koji je tvrdio da je bila dio ‘Pizzagatea’ – teorije zavjere koja je slavne osobe, a češće i demokrate, uključujući Hilary Clinton, optuživala da su dio pedofilskog ringa koji je orkestriran iza pizzerije.

Prošli tjedan je Daily Beast objavio intervju s Courtney Stodden, zvijezdom reality televizije koja je bila središnja točka svih tabloida  2011. godine nakon što se u dobi od 16 godina udala za 51-godišnjeg Douga Hutchisona, zbog čega je ta ogromna razlika u godinama izazvala šarolike reakcije. No gdje tu dolazi Teigen, pitate se? Pa, prema Stodden, Teigen je objavljivala poremećene statuse i javljala se privatno reality zvijezdi, praktički joj govoreći da se ubije. Teigen je javno objavila na Twitteru da moli Stodden da ode spavati “zauvijek” i da je mrzi, što je samo po sebi dovoljno zastrašujuće.

U međuvremenu su reakcije na intervju bile takve da su brojni mediji počeli objavljivati i druge Chrissyne tvitove i dodatno pokrenuti rasprave. Naime, nakon Stodden, Chrissy se usmjerila na Quvenzhané Wallis, glumicu koja je tada imala niti manje niti više već 9 godina, i za koju je napisala: “Je li u redu nazvati malo dijete bahatim?”, i nakon brojnih komentara, nadodala: “Prisiljena sam voljeti Quvenzhané Wallis jer je dijete, zar ne? U redu, dobro.”

Iako Stodden nije objavila screenshotove direktnih poruka, pa njihovo postojanje ne može biti potvrđeno, Teigen ih nije osporila u isprici koju je dala u srijedu prošloga tjedna. “Ožalošćena sam i tužna zbog toga što sam bila”, napisala je manekenka, televizijska voditeljica i autorica kuharica te objavila nekoliko tvitova kako bi se ispričala i rekla da joj je ovo lekcija iz koje će naučiti, te da je u to doba bila strašno nesigurna, nije joj toliko pomoglo, a tabloidi čekaju svaki njezin sljedeći korak i izvještavaju o njemu, nadajući se valjda zaradi o još jednog “cancelanja”.


Puno je rasprava o cancel kulturi i svim njezinim problemima, no jasno je da je Chrissy Teigen iz osobe sposobne za duboku empatiju i koja podržava ranjive osobe, zapravo jednako toliko sposobna nanositi neizrecivu bol nekome koga bi danas vjerojatno branila. Teigen, koja je prije desetak godina bila u srednjim 20-ima, jednostavno nije smjela osjećati zadovoljštinu želeći nekome smrt i s tolikom lakoćom pisati grozne stvari, pogotovo kada znamo da su osobe izložene cyberbullingu često depresivne, sklone samoozljeđivanju i samoubojstvu.

Isprika Chrissy Teigen je prihvaćena od strane Stodden (iako Stodden kaže da se niti Chrissy niti njezini agenti nisu privatno javili, iako je u isprici spomenuto upravo to), no mnogi se pitaju što sada Teigen konkretno duguje javnosti, je li dovoljno reći “oprostite” na činjenicu da nekom tinejdžeru kažete da umre ili curici da je bahata i sugerirate da je ne volite – i je li stvarno odlučila naučiti nešto iz svega i biti bolja osoba, ili je to možda sve vapaj za spas njezinog i Legendovog poslovanja? Kako god bilo, cyberbulling baš nikada ne može i ne smije ostati bez posljedica, čak i kad dolazi od strane osoba koje su na takav tretman navikle, a dosadašnja ljubav prema Chrissy, kao i u slučaju nekih drugih poznatih osoba, ostavlja gorak okus u ustima i podsjeća na onu poznatu da osobe u koje se ugledate nikada ne biste trebali upoznati.

 

Foto: David Livingston/Getty Images Entertainment via Getty Images