Netflixova mini serija Unorthodox lansirala je novu zvijezdu – radi se o Shiri Haas, genijalnoj mladoj glumici rođenoj u Izraelu.

Mnogo je onih koji su ovih dana bingeali mini seriju Unorthodox koja se prije koji tjedan pojavila na Netflixu. Jedan od razloga svakako je nevjerojatna priča o zajednici ortodoksnih Židova u New Yorku, iz koje, nakon dogovorenog braka, u Berlin u potragu za slobodom bježi mlada Esther Shapiro. Nju je utjelovila Shira Haas, glumica rođena 1995. godine u Izraelu koju je nova Netflixova serija plasirala među zvijeze i učinila ju jednom od najzanimljivijih lica na sceni ovih dana.

Shira je toliko briljirala u ovoj ulozi da je zaslužila sve čestitke, uistinu je uoće teško zamisliti ikog drugog u tako izazovnoj ulozi i napetoj radnji utemljenoj na memoarima Deborah Feldman. Shira nije tipična ljepotica i to je upravo ono što je na ekranu čini predivnom. Što je duže promatrate, to je više volite.

Njena glumačka karijera započela je 2014. godine, a nastavila se u filmu ‘Princess’ te u filmu ‘A Tale of Love and Darkness’ s Natalie Portman. Uslijedili su ‘The Zookeeper’s Wife’, ‘Foxtrot’, ‘Mary Magdalene’, ‘Pere Atzil’, ‘Broken Mirrors’ i ‘Esau’, a na malim ekranima možete je vidjeti u tv drami ‘Shtisel’, kao i u filmu ‘Asia’. 2018. godine osvojila je i nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu ‘Pere Atzil’, u Izraelu.

The New York Times prozvao ju je ‘fenomenom’, a Shira je već kao šesnaestogodišnjakinja osvojila i svoju prvu nagradu za najbolju glumicu, na Filmskom festivalu u Jeruzalemu, za film ‘Princess’.

Na snimanje serije ‘Unorthodox’ stigla je mjesec dana ranije kako bi naučila govoriti jidiš jezik, za koji je izjavila kako joj je predivan te da je o svojoj ulozi Esther naučila puno upravo zbog njega. Prije samog snimanja istražila je sve o ortodoksnoj zajednici, prošla ulicama Williamsburga (djela u New Yorku gdje zajednica živi), čitala poeziju na jidiš jeziku, a nakon što je serija vidjela svjetlo dana dobila je jako puno komentara koliko je istinito prikazala život ortodoksnih zajednica.

Na Instagramu ima preko 70 tisuća followera, a njeno lice već je postalo ‘meta’ brojnih modnih i beauty urednika, tako da je sigurno kako će vas Shira uskoro gledati s najpoznatijih naslovnica. Ukoliko ste pogledali ‘Unorthodox’ i oduševili se, ovu izraelsku glumicu možete na Netflixu pratiti i u seriji ‘Shtisel’. Ili ju jednostavno popratite na Instagramu. Mi već jesmo – jer nam je neodoljiva.

Foto: Getty Images