Kanadski glumac Elliot koji se proslavio u filmskom hitu “Juno” iz 2007. godine, i koji je dosad bio javno poznat kao Ellen, jučer je na svom Twitter profilu objavio da je transrodna osoba.

Ovaj 33-godišnji glumac s puno je hrabrosti objavio svoje priznanje želeći time dati podršku svima koji su u istoj situaciji: “Pozdrav prijatelji, želim s vama podijeliti da sam transrodna osoba, zamjenice koje koristim su on i oni. Sada se zovem Elliot. Osjećam ogromnu zahvalnost za nevjerojatne ljude koji su me podržavali na ovom putu”, nastavio je Page. „Ne mogu vam niti opisati koliko je izvanredan osjećaj napokon voljeti onog tko zapravo zaista jesam. U tome su me beskrajno nadahnuli mnogi iz transrodne zajednice. Hvala vam na hrabrosti, vašoj velikodušnosti i neprestanom nastojanju da ovaj svijet učinite uključivijim i suosjećajnijim mjestom. Nastavit ću vas podupirati koliko god mogu te ću živjeti društvo koje će voljeti i biti ravnopravnije.”

Također, glumac je istaknuo da je osjećao izniman strah od priznanja da je transrodna osoba, iako se nalazio u privilegiranoj situaciji koja mnogima nije dostupna. “Molim vas za strpljenje. Moja sreća je stvarna, ali i krhkost. Unatoč sreći koju osjećam i privilegiranoj situaciji koju uživam, svejedno osjećam strah. Bojim se invazivnosti, mržnje, krivih šala na račun toga te nasilja. Ne želim zvučati negativno, ali želim vam pružiti kompletnu sliku situacije kakva jest.” Page je u svom javnom pismu spomenuo kako je samo ove godine u SAD-u ubijeno najmanje 40 transrodnih osoba, većinom Afroamerikanki i Latinoamerikanki. Njegova se puna podrška zajednici nastavlja u smjeru razmišljanja, djelovanja i javnih istupa, istaknuo je.

Prije šest godina Elliot je javno priznao da je gay te je prije dvije godine sklopio brak s plesačicom Emmom Portner, a sada je uz punu podršku zajednice i obitelji priznao da je transrodna binarna osoba i da su mu zamjenice he/him i they/them. Veliku prepoznatljivost i nominacije za nagrade Oscar i Zlatni globus stekao je filmom “Juno”, zatim se pojavio u hvaljenom Nolanovom filmu “Inception”, a trenutačno glumi u Netflixovoj seriji “The Umbrella Academy”. Sa službenog profila spomenute serije poslali su mu punu podršku za ovo javno priznanje.

Foto: Getty Images