Da, dobro ste pročitali malena će Gobi sa svojim vlasnicima posjetiti Hrvatsku

U subotu 19. listopada u parku Maksimir održat će se dobrotvorna utrka Trčimo s Gobi. Kujica Gobi glavna je junakinja hit knjige “U potrazi za Gobi” koju je napisao njezin sadašnji vlasnik Dion Leonard. U sklopu njihova posjeta Hrvatskoj, organizirana je utrka na koju pozivamo sve ljubitelje svježeg zraka i kućnih ljubimaca.

U utrci koja počinje u 12 sati mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, a posebno su dobrodošli oni sa psima. Predvodit će ih Dion Leonard i njegova kujica Gobi. Leonard je inače ultramaratonac koji je, udomivši Gobi, u svijetu pokrenuo pravi pokret zbrinjavanja napuštenih ljubimaca. Sama knjiga je, osim hrvatskih, oduševila čitatelje diljem svijeta, a opisuje njegovu utrku kroz nepristupačnu azijsku pustinju gdje je upoznao psića koji mu je osvojio srce. 

Kako bi i Zagrepčane potaknuo na udomljavanje, sav prihod od startnina utrke Trčimo s Gobi namijenjen je Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba smještenog u Dumovcu.

Registriranje za utrku počinje na livadi nasuprot Mogile u 10 sati – istodobno s prigodnim programom. Građane ondje očekuju edukacije o zdravlju i odgoju pasa, radionice za djecu te kutak u kojem će moći upoznati pse koji u Dumovcu čekaju novi dom i svoje ljude. Neki od tih pasa sudjelovat će i u utrci.

Utrka je duga pet kilometara i u njoj mogu trčanjem ili hodanjem sudjelovati ljudi širokog raspona fizičke spreme. Organizatori Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i izdavačka kuća Koncept ističu da je riječ o utrci u kojoj je uistinu važno sudjelovati, a ne pobijediti.

Startnina za pojedinog sudionika stoji 30 kuna, a za psa je besplatna.

Više informacija te zanimljivosti o događaju možete pronaći na ovom linku.