Umjetnička organizacija U!ZAHVATI  od 2016. koncipirala je kazališne izvedbene šetnje izvan kazališnog prostora i gledateljima pruža novo iskustvo u novim okolnostima

Izvedbena šetnja Time/Vrijeme ukrajinske umjetničke organizacije U!ZAHVATI odvija se na specifičnim zagrebačkim gradskim lokacijama, a u šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja. Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.

I u zagrebačkoj verziji Vrijeme je izvedba koja će gledatelje navesti da se zamisle, otvore, a sve je zasnovano na emocionalnoj povezanosti i interakciji, da se pobude osjećaji gledatelja, slušatelja, slučajnog prolaznika i glumca. 

Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru 30. rujna u 17 hi dalje se odvijaju gradskim ulicama, a predstavu koja traje 1 sat i 40 minuta gledatelji slušaju preko slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Redateljica ove kazališne izvedbene šetnje je Polina Baraničenko i to u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i umjetničke organizacija U!ZAHVATI iz Ukrajine. 

Pretpremijere: 27., 28. i 29. rujna 2019.

Ostale izvedbene šetnje: od 1. do 7. listopada 2019.