Ožujak je već tradicionalno rezerviran za Ženijalne dane u riječkom Art-kinu, a riječ je o programu Kino mreže koji povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu

Ovogodišnji program od 6. do 8. ožujka donosi dokumentarni film Usidjelice o Kineskinjama koje su, ne udavši se ”na vrijeme”, izložene velikom pritisku i stigmatizaciji okoline. Film donosi rijedak dubinski pogled na živote triju fascinantnih, snažnih, modernih žena i njihovu borbu da same odrede tijek svoje budućnosti.

Slijedi američka Djevojka koja obećava, crnohumorni triler Emerald Fennell, priča o osveti naoko obične Cassie (Carey Mulligan) čiji je život obilježio traumatičan događaj iz mladosti.

Ženijalne dane u Art-kinu zaključuje poljski hit Influencerica Magnusa von Horna. Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture.