Suha i gruba koža sve je učestaliji problem s kojim se suočava velik broj žena i muškaraca. Hladno vrijeme ili suhi zrak koje isušuje kožu ili štetno UV zračenje najveći su neprijatelji kože koji nas tjeraju da dodatno brinemo o našem najvećem organuUkoliko ste se prepoznali, savjetujemo vam da ovaj problem shvatite ozbiljno, jer ako na vrijeme ne počnete brinuti o hidrataciji kože, ona može prebrzo ostarjeti, što nitko od nas ne želi. Osim vremenskih (ne)prilika gubitku vlage doprinosi i stres, nepravilna prehrana bogata zasićenim mastima i rafiniranim šećerima. Ukoliko ove čimbenike ne možete izbjeći, nađite način da dodatno nahranite kožu!

Dodatna hidratacija kože

Želite li imati zdravu, glatku i hidratiziranu kožu, u prehranu uključite flavonoide koji se nalaze u mrkvi, šumskom voću, tamnoj čokoladi itd., a koji stanice opskrbljuju kisikompoboljšavaju hidrataciju i smanjuju bore. Osobitu pažnju posvetite izboru gela za tuširanje te krema, odnosno losiona za tijelo, za koje se preporučuje da sadrže liposome, koji nesmetano prolaze kroz staničnu membranu unoseći bioaktivne supstancije. Preporučujemo i da smanjite unos kave i alkohola jer ta pića odnose više tekućine iz organizma, nego što je unose.

Voda – tekućina života

Kožu nije dovoljno hidratizirati samo raznim hidratantnim kremama i losionima, već i direktno, unosom dnevne preporučene količine vode. Stručnjaci savjetuju da dnevno popijete barem 8-10 čaša vode. Na poslu uvijek imajte bocu s vodom nadohvat ruke i pijte što češće. Nemojte posezati za čašom tek kad osjetite žeđ, jer su tada vaši organi i tkiva već u manjku vode. Osim za hidrataciju kože voda je zdrava za mnoge procese vašeg organizma. Brže i lakše otjera sve štetne tvari iz vašeg organizma, potiče rad crijeva te se preporučuje osobama na dijeti.

A kremice koje vam mogu pomoći nakon što se pobrinete za ova prva dva koraka, pronađite u galeriji.