Tijekom srpnja i kolovoza u Zagrebu su otvorena čak tri nova restorana s naglaskom na azijsku kuhinju.

Vjerujemo kako će sve ljubitelje okusa s istoka ovaj članak razveseliti jer Zagreb sada doista ima jako dobru ponudu azijskih jela. Mnogi su već otkrili tajlandski prostor Khaos Thai kiosk na uglu Vlaške i Smičiklasove, zatim SOI fusion bar u sklopu Swanky Mint hostela, tu je i šrilankanski Curry bowl u Tkalčićevoj, a brojni kineski restorani već su starosjedioci u Zagrebu. Ne zaboravimo i legendarno Takenoko. No, ovdje smo da vam skrenemo pozornost na tri nova azijska restorana koja možete obići za ručak, ali i večeru.

Kungfu Express / Skalinska 3

Nekada adresa poznata kao dom Umami restorana, ovog je ljeta postala azijski street food restoran Kungfu Express.

U ponudi je desetak dnevnih gastro preporuka koja predstavljaju originalni zbir prepoznatljivih azijskih jela poput japanskog ramena, zatim Kimchi pržene riže ili različitih kineskih komabinacija s rezancima.

Kai / Jurišićeva 2a

Nekoć poznat kao Burger & Lobster Barr Marina Medaka, prostor u Jurišićevoj 2a prije koji tjedan je postao azijski street food restoran Kai. Marin Medak je prostor i posao prepustio svojim bivšim zaposlenicima koje čine Mihovil Roso, Damir Bajo i  Zvonimir Štrk.

Oni će se kao tim savršeno nadopunjavati i već dugo rade zajedno te su došli na ideju da Kai bude miks raznovrsnih azijskih jela. Predstavljat će domaće OPG-ovce, ali pripremaju i izložbe čime restoran dobiva i malo širi koncept.

Sakura / Frankopanska 11

Prije koji dan u Frankopanskoj je otvoren azijski restoran Sakura iza kojeg stoji Kineskinja Zhizhi Liao. Već samo uređenje interijera podsjeća na japanske restorane, a jedan dio posebno je uređen u autohtonom stilu koji obuhvaća sjedenje za vrlo niskim stolom. To je definitivno autentična novost za zagrebačke japanske restorane. Ovdje možete kušati različite vrste tempure i kombinacije sushija, zatim yakitori ražnjiće, miso juhe te jedinstveni sushi s crnom rižom.

Foto: Pexels, društvene mreže