Sutra počinje zagrebački Festival svjetla, a u instalacijama ćemo uživati sve do 19. ožujka. Sjajna prilika za šetnju gradom ovih dana.

Zapravo, sve je već i spremno za službeni početak, a jedna je instalacija i prije samog otvorenja ukrala pažnju na društvenim mrežama. Na Dolcu su postavljene dvije divovske bijele figure inspirirane Inuitima, a autori su Moetu Batlle i David Passegand, dvoje francuskih dizajnera koji se potpisuju kao Inook. Rad nosi ime Anooki (Apparition), a dva simpatična Inuita su nakon duge i hladne zime, u sklopu koje im se i otopio led, odlučili putovati svijetom. „Odlučili su odvažno nadahnuti sve oko sebe da se bolje brinu o planetu na kojem žive. Na svome putovanju posjetit će i Zagreb te na poseban način osvijetliti noćno nebo i poslati svoju snažnu poruku“, kažu autori. Još jedna instalacija s potpisom ovog francuskog dua postavljena je na Europskom trgu, a nosi naziv Anooki (Kiss).

Moetu Batlle i David Passegand, osnovali su svoj digitalni kreativni studio Inook prije gotovo 20 godina, a na Anooki svemiru rade već 9 godina.

 

Foto: TZGZ