Kako se medijima s puno entuzijazma proširila vijest, najveća zagrebačka tržnica uskoro će biti domaćin prvog izdanja Zagorkinog sajma.

Građanska volonterska platforma 1POSTOZAGRAD još je prije koju godinu pokušala realizirati inicijativu da se gradske tržnice u pojedinim danima u tjednu pretvore u velike ulične knjižare, sajmove, buvljake. Čini se kako je konačno došao trenutak za kulturu na tržnicama i za model djelovanja koji je vani iznimno popularan. Iako se čeka još službena obavijest za medije iz Tržnica Zagreb, na društvenim mrežama 1 POSTOZAGRAD dobra se vijest već širi. „Pokretanjem Zagorkina sajma na Dolcu, ne samo da bi/će se Zagreb približio standardima europskih gradova, već taj sajam ima potencijal postati i najveći sajam knjiga na otvorenom u RH“, napisali su te najavili kako će prvo izdanje Zagorkinog sajma biti održano na Dan grada Zagreba , 31. svibnja, kada će tržnica Dolac postati velika ulična knjižara.

marija jurić zagorka

I to bi se trebalo ponavljati svakog četvrtka od 17 do 21 sat za vrijeme održavanja Zagorkinog sajma knjiga, stripova i nosača slike i zvuka. Inicijativu Plac nakon placa predložila je platforma 1POSTOZAGRAD na čelu sa Sašom Šimpragom.

Foto: zagorka.net