Maske su postale dio naše svakodnevnice. A imati onu pamučnu znači biti i ekološki osviješten. Tako da zašto ne biste odabrali one koje vam se stvarno sviđaju i nosili ih cijelu sezonu?

Živimo s pandemijom i situacija se neće promijeniti tako skoro. A ako želimo živjeti odgovorno, pazeći na sebe i druge, maska za lice je glavni modni dodatak. I dok je ne morate stalno imati na licu, morate je sa sobom imati u torbi jer će vam biti potrebna u bezbroj situacija  – ako trebate sjesti u taksi ili recimo ući u dućan. Dok kirurške maske koje kupujete u ljekarni možete nositi jednokratko ili možda jedan dan, a tada završavaju u smeću te time postaju još jedan predmet koji zagađuje planet, one pamučne s pravilnim održavanjem možete nositi puno, puno dulje.

Zato, nemojte se sramiti izabrati model koji vam se uistinu sviđa. Što više masku želite nositi, to više štitite ljude oko sebe. Velika dizajnerska imena sve više i više lansiraju svoje modele, a jedno od posljednjih je i modno ime Burberry – za čije se maske morate predbilježiti. No, nije tu samo on, tu su i Marni, Off White te Mulberry, ali i niz drugih imena koje možete pronaći na svjetskim shopping stranicama. Cijene im se kreću od 20 do 100 funti.

Foto: Getty Images