Osim što pomaže kod respiratornih tegoba, služi i u eliminaciji bakterija te ima antiseptičko i stimulativno djelovanje.

Sa čajevcem ste se do sada možda susreli u nekim određenim situacijama, kao na primjer u slučaju gljivica na noktima ili potrebe za inhaliranjem u slučaju prehlade. No, čajevac ima još dodatnih uloga u zdravlju, a osobito je omiljen danas. Baš poput vitamina C ili D, ili recimo antibakterijskih gelova za ruke, i čajevac se jako brzo popeo na ljestivi poželjnih u zaštiti od korona virusa. Razlog tome je njegovo antimikrobno, antiseptičko i stimulativno djelovanje, ali i činjenica da pomaže kod respiratornih tegoba.

Uz to, možete ga koristiti i za čišćenje doma, što mnogi rade pojačano ovih dana. Jedan od recepata je da ga jednostavno pomiješate s jabučnim octom, a možete dodati i sodu bikarbonu. Sve zajedno pomiješajte i stavite u bocu s raspršivačem. Uz to, kako se preporuča više poraditi na razini vlage u prostorijama, ulje čajevca idealno je za staviti u difuzor i jednostavno mu prepustiti da mirisom preplavi vaša čula, a utječe pozitivno i na vaše zdravlje.

Foto: Unsplash