Facebook je objavio kako poznatu aplikaciju za poruke koristi čak 2 milijarde korisnika. Jedan od razloga – kriptirana komunikacija.

Trendovi se mijenjaju, no neki ne silaze s trona omiljenih. Među njima je svakako WhatsApp, najpoznatija aplikacija za dopisivanje i pozive. Facebook, pod čije vlasništvo pripada, upravo je objavio da je koristi čak 2 milijarde ljudi diljem svijeta.

Osim što je super praktična – i sami znate jer je vjerojatno koristite, postoji još jedan razlog zašto je WhatsApp toliko omiljen. Naime, sva komunikacija koja se tamo odvija je zaštićena, tj. sve poruke, pisane, vizualne i govorne su kriptirane. Unatoč upozorenjima državnih službi, Facebook se čvrsto drži te politike upravljanja WhatsAppom, a sada je ponovno izjavio da se situacija neće ni mijenjati. Čak ni oni iz Facebooka nemaju uvid u komunikaciju WhatsApp korisnika, a čini se da im je upravo taj pristup zagarantirao i uspjeh. Naime, ako niste znali, WhatsApp je druga po redu najuspješnija aplikacija na svijetu, odmah iza svog vlasnika, Facebooka.

Foto: Unsplash