Wes Anderson potvrdio je da će režirati Netflixovu adaptaciju Roalda Dahla s Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi

The Wonderful Story Of Henry Sugar, dugometražna adaptacija djela Roalda Dahla, stiže na Netflix i to prema viziji Wesa Andersona. Otkako je streaming div kupio Roald Dahl Story Company u rujnu prošle godine, Netflix stalno razvija svoje projekte koji okružuju Dahlovo carstvo, stoga ne čudi baš toliko ova vijest, ali definitivno veseli sve nas ljubitelje lika i djela kako Roalda Dahla, tako i Wesa Andersona.

Benedict Cumberbatch
Glavnu ulogu Henryja Sugara utjelovit će Benedict Cumberbatch (Foto: Jeff Spicer/Getty Images)

Riječ je o romanu koji se sastoji od nekoliko kratkih priča, ali se razlikuje od Dahlovih uobičajenih dječjih priča, poput Charlieja i tvornice čokolade, jer je The Wonderful Story of Henry Sugar namijenjen malo starijoj publici. Očekuje se da će se projekt sastojati od tri mini-filma, slična Baladi o Busteru Scruggsu iz braće Coen. Netflix je već pokrenuo druge projekte pod Dahlovim kišobranom, uključujući onaj u kojem Taika Waititi i Phil Johnston produciraju seriju temeljenu na Charlieju i tvornici čokolade i adaptaciji mjuzikla Matilda.

Kao šlag, odnosno šećer, na tortu, Benedict Cumberbatch bi trebao glumiti glavni lik Henry Sugar u filmu. Njega će pratiti i velika holivudska imena, uključujući Bena Kingsleya, Deva Patela i Ralpha Fiennesa. Vidjet ćemo hoće li se pojaviti i pokoji standardni lik koji je često dio Andersonovog opusa, poput Billa Murryja i Owena Wilsona. Proizvodnja počinje u Londonu već sljedeći tjedan, a ne sumnjamo da će na koncu izgledati kao iz bajke.

 

Foto: Stefania M. D’Alessandro / Getty Images Entertainment via Getty Images