Jeste li poželjeli pobjeći na neko lijepo mjesto, priuštiti si dobar wellness? Zašto ga ne stvoriti u vlastitom domu?

Koliko god se trudili prilagoditi na “novo normalno”, teško ga je prihvatiti kao stil života koji bi bio dugoročan. Fizička distanca koju moramo održavati u kontaktima s drugim ljudima nije nam urođena i teško je podnositi vrijeme u kojem ne smijemo biti bliski, posebno s najmilijima. Cijela ova situacija neizvjesnosti, zabrinutosti, nerviranja, nesanice izaziva stres koji se manifestira na naše psihičko stanje, ali i na izgled kože tijela i lica.

Biologique Recherche Crème Dermo-RL obogaćuje kožu potrebnim mastima te osigurava
hidratizirajuće elemente, 885 kn

Wellness često povezujemo s velikim hotelima, bazenima i saunama, no značenje mu je puno šire. Taj je pojam zapravo druga riječ za zdravlje, ali za zdravlje svih aspekata našeg bića. To nas dovodi do drugog pojma, a to je wellbeing. Wellbeing nema jedno značenje. Mogli bismo ga koristiti za razgovor o tome kako se osjećamo, koliko se dobro nosimo sa svakodnevnim životom ili s onime što se u ovom trenutku čini mogućim, no to ne znači da ste uvijek sretni ili da na vas ne utječu vaša iskustva i trenutačno raspoloženje. Možemo li to postići odlaskom u saunu, na masažu, hidroterapijama, pilinzima i sličnim tretmanima? Baš i ne. To je samo jedan maleni, ali vrijedan dio cjeline koji nam svakako može pomoći da se bolje osjećamo i brinemo o vlastitom zdravlju.

Rosental Organics Jade Princess roller za lice, 243 kn

Wellness možemo živjeti a da nikad nismo posjetili niti jedan wellness centar ili spa oazu. Nije toliko bitno ići u wellness, bitno je živjeti wellness. Živjeti zdrav i radostan život, a recept za to moramo otkriti sami jer nitko ne može znati što je to, što nas kao individuu raduje i ispunjava. To možemo znati samo mi. 

  • Nađite aktivnost u kojoj se osjećate ugodno. Niste sigurni što je to? Nema veze, dajte si vremena da shvatite što vam odgovara, krenite malim koracima. Odaberite neku aktivnost kojoj ćete moći posvetiti malo svog vremena i truda. Nemojte pred sebe postavljati velike izazove, možda ćete u nekoj kasnijoj fazi kad razvijete dobre navike imati više ambicije za isprobati i druge stvari.

 

  • Odvojite malo vremena u danu za opuštanje. To može biti nešto posve jednostavno poput pravilnog, svjesnog disanja, tjelovježbe, šetnje u prirodi, igranja s kućnim ljubimcem, uživanja u hobiju. Pojačajte muziku i plešite sami za sebe. Ključ je upravo u tome da barem malo vremena, a dovoljno je svega tridesetak minuta, provedete u miru sa sobom samima. Utišate li i mobitel, osjećat ćete se bolje u vlastitom tijelu i koži.

 

  • San je vrlo ljekovit za kožu i psihu. Nastojite spavati sedam sati, što znači da na spavanje valja ići prije ponoći. Ako ste noćna ptica, umjesto filma ili igrice, u kasnim satima posegnite za dobrom knjigom. Vjerujem da će vam kroz nekoliko dana pomoći pri opuštanju pred spavanje, a i nahranit će dušu. 
Maska na bazi arganovog ulja bogatog esencijalnim masnim kiselinama te vitaminom E, koje pomaže u zaglađivanju ispucalih vlasi te pruža mekoću. Philip B Russian Amber Imperial Gold maska, 1.940 kn
  • U borbi protiv stresa neizostavna je pravilna prehrana bez puno kofeina, alkohola i nikotina. Uravnoteženi i redoviti obroci potaknut će metabolizam, izbalansirati osjećaj gladi te ublažiti stres i način na koji se s njim nosimo.

 

  • Kao šlag na kraju, priuštite si malu oazu opuštanja u svojoj kupaonici. Kada puna tople vode, malo krupne soli i par kapi eteričnog ulja postat će kupka koja opušta cijelo tijelo. Stavite i hranjivu masku na lice, a pred kraj uživanja napravite piling tijela. Ugasite svjetlo, upalite svjećice, zatvorite oči i daleko ste od svih problema te upravo tamo gdje želite biti. Nakon tretmana, treba vam još samo meki kućni ogrtač i papuče te šalica zelenog čaja za čišćenje organizma od toksina.
Kiehl’s Calendula & Aloe Soothing Hydration maska za lice, 335 kn

Teško je prognozirati kad će novom normalnom doći kraj, no imajte na umu da je odgovornost na nama. Čuvajte se, čuvajte svoje najmilije, sve će ovo proći. Možda je ovo prilika da preispitamo sebe i vlastite prioritete te krenemo u novi početak kao pametniji, zreliji ljudi.