Daniel Radcliffe bio je iznenađujuć izbor za ulogu Weird Al Yankovica u biografskom filmu. No čini se da je opravdavao povjerenje

Kad su producenti objavili da će Daniel Radcliffe utjeloviti specifičnog Ala Yankovica u filmu Weird: The Al Yankovic Story, mnogi su podigli obrve. No nakon prve prezentacije filma prošloga tjedna, ispalo je da smo se poprilično prevarili. Onda smo se sjetili i toga da je Radcliffe zapravo izrazito dobro glumio u seriji Extras uz bok s Rickyjem Gervaisom i kvalitetno utjelovio lik samoga sebe, arogantne i zahtjevne velike glumačke face. No ovo je ipak novi zalogaj.

Film se najavljuje kao “neispričana istinita priča” o Yankovicu, dokumentirajući uspon Weird Ala do slave s ranim hitovima kao što su “Eat It” i “Like a Surgeon” – kao i njegove “šokantne ljubavne afere”. To je zapravo više scenarističan lažni dokumentarni film, lažni prilozi koji se inače pojavljuju u samovažnim biografskim filmovima, dakle, očekujte parodiju.

Daniel Radcliffe kao Weird Al Yankovic

U filmu također glumi Evan Rachel Wood kao Madonna; Rainn Wilson kao radijski voditelj dr. Demento; te Julianne Nicholson i Toby Huss kao Yankovicevi roditelji, Mary i Nick.

Yankovic, peterostruki dobitnik Grammyja, najprodavaniji je comedy izvođač svih vremena. Glazbenikovo izdanje “Mandatory Fun” iz 2014. bio je prvi komični album u povijesti koji je debitirao na 1. mjestu Billboardove Top 200 ljestvice. Poznat po svojim zaštitnim znakom aloha košuljama, Yankovic je proizveo brojne hitove uključujući “White & Nerdy”, “Another One Rides the Bus” i “Smells Like Nirvana”.

“Kada je moj posljednji film, ‘UHF’, izašao 1989. godine, svečano sam se zavjetovao svojim obožavateljima da ću objaviti veliki film svake 33 godine, poput sata,” rekao je Yankovic u izjavi kada je projekt prvi put najavljen u siječnju, specifično za njega.

Roku, produkcijska kuća i streaming servis, otkrio je da će očekivani film Weird: The Al Yankovic Story biti premijerno prikazan ekskluzivno 4. studenog, a s obzirom na to da imaju “deal” i s Netflixom, ne sumnjamo da će uskoro doći i do nas. Ali dok čekamo, pogledajte trailer.