“Weird: The Al Yankovic Story” je jedan od onih filmova koje ću sa zanimanjem pogledati. Naime, radi se o biografskoj glazbenoj komediji koju je režirao Eric Appel prema scenariju koji je sam napisao u dosluhu s protagonistom filma Yankovicem. U filmu Daniel Radcliffe glumi Yankovica, a glumačku postavu filma čine još Evan Rachel Wood, Rainn Wilson, Toby Huss, Julianne Nicholson i Quinta Brunson u sporednim ulogama.

Weird: The Al Yankovic Story

No da se vratimo na sadržaj filma. S velikim zanimanjem čekam pogledati film jer mi se čini, obzirom na šušur koji je film uzrokovao, da ćemo gledati nešto posve drugačije u odnosu na filmove, biopice o glazbi i glazbenicima na koje smo do sada navikli, “Rocketman” ili “Bohemian Rhapsody”, na primjer. Film ima sada već preko desetljenu priču nastajanja. Naime, 2010. godine je Funny od Die objavio lažni trailer za ovu satiričnu biografsku dramu. U tom traileru glumili su Yankovic, Olivia Wilde, Gary Cole, Mary Steenburgen i Patton Oswalt. I mislili smo da je to – to. Jedna dobra zafrkancija. No, u siječnju ove godine najavljen je film s Danielom Radcliffeom u glavnoj ulozi. Film su napisali režiser Appel i Yankovic, a sam Appel je u jednoj izjavi kazao: “Kad me Weird Al prvi put posjeo (protiv moje volje) i ispričao mi svoju životnu priču, nisam povjerovao ništa od toga, ali sam znao da moram snimiti film o tome.” Prema Danielu Radcliffeu, njegov nastup u The Graham Norton Showu u studenom 2010., u kojem je pjevao “The Elements” Toma Lehrera ispred Colina Farrella i Rihanne, bio je razlog njegovog odabira za glavnu ulogu, kazao je: “Pretpostavljam da je Al to vidio i bio kao, “Ovaj tip možda kopča…” I tako je odabrao mene.”

Yankovic 2

Snimanje filma trajalo je rekordnih osamnaest dana. Premijera filma održat će se na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 8. rujna 2022., a film će biti objavljen na The Roku Channel 4. studenog 2022.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli “Weird Al” Yankovic (@alfredyankovic)

Fotografije: stills iz filma “Weird: The Al Yankovic Story”