Phantasie, nova Weekend Max Mara signature kolekcija iz sezone proljeće-ljeto 2024. oda je fantaziji, mašti i gradu Beču, a kreirao ju je Arthur Arbesser – svjetski priznati dizajner poznat po svojoj distinktivnoj estetici i osebujnom stilu dizajna.

Grad Beč i balet glavne su Arbesserove inspiracije za ovu kolekciju: umjetnički pokret secesije ranih 1900-ih svojom slobodom pokreta i umjetničkim duhom tipičnim za plesnu odjeću koja naglašava osjećaj slobode i udobnosti u potpunom je skladu s vrijednostima brenda Weekend Max Mara.

Arthur Arbesser, koji je rođen u austrijskoj prijestolnici, od ranog djetinjstva pratio je i bio dio gradske kulture, posjećujući kazališne predstave, balet i operu. Već kao dijete bio je opčinjen snagom kostima i likova iz predstava, a danas se njegova kreativnost proširila i na šira područja: modu, kostime, interijere i dizajn.

I sâm je izjavio da je Beč imao izuzetno jak utjecaj na njega: određena strogost, jasne i precizne linije i svojevrsna disciplina koja je pomiješana s lakim, fluidnim i mekim linijama. Ideja mu je bila naglasiti i ovu unikatnu ostavštinu u projektu Weekend Max Mara signature kolekcije.

Chic i samouvjerena, glamurozna ali opuštena, ženstvena i zabavna – to je žena kakvu Arbesser zamišlja.

U središtu pozornosti Phantasie signature kolekcije su fluidne i dekonstruirane siluete, razigrani uzorci koji dominiraju kolekcijom, posebno svijetli i odvažni motivi kao i karirani uzorak i prugice koje repliciraju Arbesserovo ulje na platnu.

Haljine i suknje su bogate, zabavne i lepršave, dok athleisure komadi odišu nonšalantnošću obogaćenom luksuznim osjećajem. Nasuprot tome, jednobojne jakne, košulje i hlače inspiraciju vuku iz svijeta uniformi i radne odjeće, isto kao i baloner s ovratnikom.

Paleta boja koje dominiraju ovom unikatnom signature kolekcijom sastoji se od bezvremenskih i klasičnih nijansi koje su obogaćene vibrantnim tonovima: daškom kraljevsko plave, boje mente, ljubičaste uz sjajne elemente, na rafiniranim materijalima poput popelin pamuka, svile i džerseja.

Ključne lookove kolekcije sjajno nadopunjuju i modni dodaci, poput posebnog izdanja kultne Pasticcino torbe, prozračna obuća i nova bucket kapa.

Weekend Max Mara Phantasie kolekciju možete pronaći u Weekend Max Mara trgovinama u Splitu (Narodni trg 4) i Zadru (Supernova Zadar).

Tekst i fotografije: Promo