Svijet visoke mode opet će drhtati pod ledenim pogledom Mirande Priestly. Da, čini se da je istina, Disney je u fazi razvoja nastavka kultnog filma iz 2006. godine, “Vrag nosi Pradu”. Legendarna Meryl Streep ponovno će utjeloviti strašnu urednicu modnog časopisa, dok bi Anne Hathaway i Emily Blunt mogle ponovno preuzeti uloge Andree Sachs i Emily Charlton.

Scenaristica filma, Aline Brosh McKenna, poznata po hitovima kao što su “Crazy Ex-Girlfriend” i “Your Place or Mine”, trenutačno je u fazi pregovora o povratku kako bi napisala scenarij za nastavak. Radnja novog filma, prema neslužbenim informacijama, pratila bi Mirandu dok se suočava s padom tradicionalnog izdavaštva i suprotstavlja Emily, koja je sad moćna izvršna direktorica luksuzne grupacije čiji oglašivački budžet Miranda očajnički treba.

Film iz 2006. godine, temeljen na romanu Lauren Weisberger, bio je pravi hit, zaradivši 326,7 milijuna dolara na svjetskoj razini i donijevši Streep Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji te nominaciju za Oscara. Nominirana je bila i dizajnerica Patricia Field za najbolji kostim.

Obožavatelji filma godinama su spekulirali hoće li se Miranda, Andy i Emily ikada vratiti na velike ekrane. To se djelomično i dogodilo nedavno, kad je famozna trojka privukla pozornost javnosti pojavivši se zajedno na dodjeli SAG nagrada.

A u međuvremenu, dok nestrpljivo čekamo više informacija o razvoju nastavka, londonski West End priprema se za premijeru mjuzikla “Vrag nosi Pradu”. U glavnoj ulozi pojavit će se Vanessa Williams, a produkcija se može pohvaliti originalnom glazbom Eltona Johna, režijom i koreografijom trostrukog dobitnika Tony nagrade Jerryja Mitchella, te stihovima pjevačice i tekstopiskinje Shaine Taub.

 

Foto: Profimedia.hr