Jučer održana Michael Kors revija na Tjednu mode u New Yorku postala je viralan hit, i to zahvaljujući prvom redu i rasporedu sjedenja dizajnerovih uzvanica. Jedna do druge tako su se našle Anne Hathaway i Anne Wintour i u zajedničkom društvu neodoljivo podsjetile na kultni modni film “Vrag nosi Pradu”, u kojem je Anne igrala ulogu asistentice moćnoj glavnoj urednici Mirandi Priestly čiji je lik nastao po samoj Wintour. 

Na listama najboljih modnih filmova svih vremena redovito ćete pronaći “Vrag nosi Pradu” i vrlo vjerojatno ga pogledati i više od nekoliko puta. Mi mu se redovito vraćamo, a razlog njegove privlačnosti bez sumnje leži u dinamičnoj radnji koja se događa iza kulisa američkog modnog magazina “Runway”, kao i u činjenici da je lik beskrupolozne glavne urednice Mirande Priestly zapravo temeljen na stvarnoj osobi – Anni Wintour.

Film je 2006. godine snimljen prema noveli Lauren Weisberger, autorice koja je u prošlosti doista radila kao osobna asistentica Anne Wintour u američkom Vogueu. Iako će po izlasku filma izjavljivati da je radnja novele i filma spoj fikcije i stvarnih iskustava koje su ona i njezini prijatelji imali na svojim prvim poslovima, bilo je dovoljno tek jednom pogledati film i uloviti brojne sličnosti između lika Mirande i stvarne Anne – ili barem njezine reputacije koju već desetljećima uživa u javnosti. “Vrag nosi Pradu” nam je donekle potvrdio da je Wintour jedna izuzetno sposobna i utjecajna, no isto tako i izrazito zahtjevna i na trenutke neugodna osoba, koja na putu do uspjeha i ostvarenja svojih ciljeva ne bira sredstva. Anne Hathaway u ovom je filmu briljantno odglumila ulogu Andy Sachs, a lovorike je za sebe pobrala i Meryl Streep koja je bila vrhunska u ulozi Mirande Priestly (ili možda Anne Wintour?).

Susret njih dvije na reviji Michaela Korsa zato je bio izuzetno zabavan prizor koji je nakratko izbrisao granicu između fikcije i zbilje i nagovorio nas da još jednom potrošimo dva sata slobodnog vremena na “Vrag nosi Pradu”.

Foto: Getty Images